4 φωτογραφίες »

Nέας σχεδίασης είναι τα Airbumps.

Aνανεωμένο Citroen C3

10.934 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2020)

To γαλλικό μικρό ανανεώθηκε θέλοντας να παραμείνει ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού σε μια κατηγορία που έχει πάρει πραγματικά φωτιά. Τι άλλαξε η Citroen;


Στην αποκάλυψη του ανανεωμένου C3, του best-seller της φίρμας παγκοσμίως με 750.000 πωλήσεις, προχώρησε η Citroen φρεσκάροντας αρκετά εμφάνισή του σε συγκεκριμένα σημεία.

Το γαλλικό μικρό στο κομμάτι της αισθητικής λαμβάνει τώρα ελαφρώς διαφορετικό πρόβολο παίρνοντας έμπνευση από το Cxeprience concept. Συγκεκριμένα η δεύτερη γραμμή από χρώμιο που πηγάζει από το έμβλημα της Citroen παίρνει κατεύθυνση προς τα παραλλαγμένα κάτω φωτιστικά LED σώματα, ενώ η γρίλια στο κέντρο υιοθετεί τώρα πιο oval σχήμα. H μάρκα προσφέρει επίσης νέα σετ από ζάντες 16 και 17 ιντσών και καινούριας σχεδίασης Airbumps που αδιαμφισβήτητα τραβούν την προσοχή. Πίσω η μόνη αλλαγή είναι στο νέο έμβλημα που αποκτά γυαλιστερό μαύρο χρώμα πλαισιωμένο από χρώμιο.

Aνοίγοντας την πόρτα του οδηγού, η Citroen ανακοινώνει πως έχουν βελτιωθεί τα επίπεδα άνεσης μέσω της προσθήκης καθισμάτων Advanced Comfort (που έχουν ήδη λάβει τα μεγαλύτερα C5 Aircross SUV και C4 Cactus) και ενός υποβραχιονίου για τον οδηγό. Το μοντέλο θα προσφέρεται με δύο επιλογές φινιρίσματος στο εσωτερικό, ένα που προσφέρει περισσότερα μαλακά υλικά και επένδυση από ξύλο και ένα δεύτερο που δίνει έμφαση στον δυναμικό χαρακτήρα του γαλλικού μικρού. Η οθόνη αφής των 7 ιντσών δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που χρειάζεται ο οδηγός ενώ η τεχνολογία Mirror Screen διασφαλίζει πως το ανανεωμένο C3 θα είναι συμβατό τόσο με Android Auto όσο και με το σύστημα Apple CarPlay.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι μεγάλος και περιλαμβάνει 12 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας όπως: σένσορες parking εμπρός και πίσω, keyless entry, αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης, σύστημα ανίχνευσης τυφλών σημείων , πίσω κάμερα, Hill Start Αssist, προσαρμοζόμενο cruise control κ.α. Η συνδεσιμότητα κυμαίνεται επίσης σε υψηλό επίπεδο αφού περιλαμβάνει τα συστήματα Connect Assist, Connect Nav για την πλοήγηση και το Connect Play για το σύστημα infotainment.

Τα μηχανικά σύνολα που υπάρχουν διαθέσιμα στο ράφι του ανανεωμένου C3 είναι, στην βενζίνη, ο 3κύλινδρος 1.200άρης PureTech των 83 ίππων σε συνδυασμό με 5άρι μηχανικό κιβώτιο και ο PureTech των 110 ίππων είτε με το 6άρι χειροκίνητο είτε το 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Στο diesel, η μόνη επιλογή είναι ο 1,5 λτ. BlueHDi των 100 ίππων με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο της φίρμας.

Το εμπορικό λανσάρισμα του ανανεωμένου Citroen C3 θα γίνει τον Ιούνιο.

Toyota
moto