Η ψηφιακή πρόταση της Χ-Τοmi Design.

To νέο Hyundai i20 N;

16.555 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2020)

Η κατηγορία των hot-hatch αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει φωτιά, αφού το i20 N σύντομα αναμένεται να προστεθεί δίπλα στα Polo GTI, Ford Fiesta ST και Toyota GR Yaris.


Λίγο αφότου παρουσιάστηκε το ολοκαίνουριο i20, o ανεξάρτητος σχεδιαστικός οίκος της Χ-Τοmi Design έσπευσε να αποκαλύψει την δική του πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το νέας γενιάς κορεάτικο μικρό σε έκδοση επιδόσεων Ν.

Η Χ-Τοmi προσφέρει στον πρόβολο του i20 N νέο προφυλακτήρα και καινούριο διαχύτη που φέρει πάνω του κόκκινες λεπτομέρειες προς ενίσχυση του σπορ χαρακτήρα του. Στο πλάι βλέπουμε νέας σχεδίασης ζάντες με δαγκάνες Ν και σπορ μαρσπιέ, ενώ στο πίσω μέρος, η έκδοση επιδόσεων θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί μέσω της τοποθέτησης νέου συστήματος εξάτμισης με περισσότερες απολήξεις και νέο προφυλακτήρα. 

Όσον αφορά την «καρδιά» του ισχυρού i20 N, τίποτα δεν έχει αποκαλυφθεί. Το πρώτο σενάριο λέει πως κάτω από το καπό του θα κρύβεται μια βελτιωμένη έκδοση του τετρακύλινδρου turbo T-GDI βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λτ., που συναντούμε και στο Tucson με απόδοση κοντά στα 200 άλογα ενώ ο καινούριος υπερτροφοδοτούμενος στα 1.500 κ.εκ είναι επίσης μία από τις επιλογές. Ένα τελευταίο σενάριο αναφέρει πως υπάρχει η πιθανότητα το μικρό κορεατικό μοντέλο να λάβει το υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο μοτέρ 2,0 λίτρων που συναντούμε στο μεγαλύτερο i30 Ν. Σε αυτό προσφέρει η ιπποδύναμη ορίζεται στους 250 και στους 275 ίππους στην έκδοση Performance.Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να διατεθεί με το 7άρι DCT αυτόματο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το επερχόμενο Hyundai i20 N αναμένεται να λανσαριστεί προς το τέλος του 2020, για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Volkswagen Polo GTI, Ford Fiesta ST και Toyota GR Yaris.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center