6 φωτογραφίες »

Νέα Alfa Romeo Giulia GTA

21.367 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2020)

Η Giulia Quadifoglio των 510 ίππων θα ήταν για πολλούς υπεραρκετή. Όχι όμως για τους Ιταλούς. Γνωρίστε την κορυφαία έκδοση GTA και την ακόμη πιο σκληροπυρηνική GTAm.


Aκριβώς 110 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Alfa Romeo επιστρέφει στις ρίζες της, αναβιώνοντας έναν από τους θρύλους της ιστορίας της και της αυτοκίνησης εν γένει: την Giulia GTA.

Η νέα Giulia GTA τοποθετείται πάνω από την Quadrifoglio και είναι τεχνικά και εννοιολογικά εμπνευσμένη από την GTA του 1965: την "Gran Turismo Alleggerita" που αναπτύχθηκε από την Autodelta όντας βασισμένη στην Giulia Sprint GT που σημείωσε πολλές επιτυχίες παγκοσμίως. Στο επίκεντρο είναι επίσης η Giulia GTAm, μια άκρως 100% street legal έκδοση της GTA, που εξοπλίζεται με δύο ΜΟΝΟ αγωνιστικά καθίσματα, roll bar και ζώνες ασφαλείας 6 σημείων.

Πρέπει αρχικά να αναφερθεί πως στο μηχανοστάσιο βρίσκεται μια αναβαθμισμένη έκδοση του bi-turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων που βρίσκουμε στην Quadrifoglio με την ισχύ να φτάνει τώρα τα 540 άλογα (+30 ίππους) επιτρέποντας στην GTA να επιταχύνει από στάση εώς τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, (-0,3 πιο γρήγορα από την Quadrifoglio των 510 ίππων).

Πρώτος στόχος των μηχανικών της Alfa Romeo κατά την ανάπτυξη της GTA Giulia ήταν να βελτιώσουν την αεροδυναμική και το χειρισμό της, αλλά κυρίως, να μειώσουν το βάρος της, χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία από την Formula 1. Οι πλαϊνές ποδιές, η ειδική πίσω αεροτομή και ο ενεργός μπροστινός διαχύτης λοιπόν βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου ενώ για να βελτιωθούν τα κρατήματα, η Giulia GTA εξοπλίζεται τώρα με φαρδύτερα μετατρόχια, νέα ελατήρια, αμορτισέρ και σινεμπλόκ. Τέλος, το νέο σύστημα εξάτμισης από την Akrapovic διασφαλίζει πως το αυτοκίνητο θα προσφέρει και την απαραίτητη ηχητική απόλαυση στον οδηγό. Στην ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση GTAm, η Alfa Romeo προσφέρει μεγαλύτερο εμπρός διαχύτη και πλήρως ανθρακονημάτινη πίσω αεροτομή που παρέχει στο αυτοκίνητο ακόμη μεγαλύτερη ισορροπία σε υψηλές ταχύτητες.

Ο εσωτερικός διάκοσμος απολαμβάνει τώρα επένδυση από 100% δέρμα Αlcantara στο ταμπλό, στις θύρες, ανάμεσα στα καθίσματα και στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Η παρουσία του υλικού αυτού είναι μεγαλύτερη στην GTAm, όπου οι πίσω θέσεις έχουν αφαιρεθεί εντελώς για να γίνει χώρος για τα κράνη και τον πυροσβεστήρα. Το αγωνιστικό DNA της GTAm ενισχύεται, τέλος, ακόμα περισσότερο από την χρήση υφαρμάτων λουριών στην θέση των συμβατικών χερουλιών στο εσωτερικό μέρος των θυρών.

Μέσω της χρήσης ελαφριών υλικών π.χ: ανθρακονήματος, αλουμίνιου, η Giulia GTA ζυγίζει 1.520 κιλά, κάτι που την κάνει 100 κιλά ελαφρύτερη από την Giulia Quadrifoglio. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως η αναλογία βάρους-ισχύος είναι 2,82 kg/hp, με την Alfa Romeo να ισχυρίζεται πως είναι η κορυφαία αναλογία της κατηγορίας.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 500 αυτοκίνητα με τις παραγγελίες να έχουν ήδη ανοίξει. Μαζί με το αυτοκίνητο, Alfa Romeo θα προσφέρει στους 500 τυχερούς ένα κράνος Bell, αγωνιστική ενδυμασία Alpinestars, κάλυμμα Goodwool για την GTA και εξατομικευμένα μαθήματα οδήγησης από την Alfa Romeo Driving Academy.

NEO TRAFIC
skoda