8 φωτογραφίες »

Aνανεωμένη Μercedes E-Class

24.680 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2020)

Η ανανεωμένη Μercedes E-Class είναι πλέον γεγονός υιοθετώντας νέα εμφάνιση και όλα τα τελευταίας γενιάς συστήματα τεχνολογίας που έχει στα ράφια της η εταιρεία.


Στη λύση του διαδικτύου στράφηκαν οι εταιρείες για να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα μετά την ακύρωση της Έκθεσης της Γενεύης. Έτσι, η Μercedes προχώρησε σήμερα στην αποκάλυψη της ανανεωμένης E-Class ακολουθώντας την ίδια επιτυχημένη συνταγή.

Η εξωτερική εμφάνιση της E-Class facelift δεν υιοθετεί μεγάλες αλλαγές, ωστόσο το μοντέλο διαφοροποιείται επαρκώς σε συγκεκριμένα σημεία. Ο πρόβολος διαθέτει ανασχεδιασμένα εμπρός φωτιστικά σώματα και μεγαλύτερη σε μήκος γρίλια ενώ, πιο χαμηλά, και ο προφυλακτήρας είναι σημαντικά διαφοροποιημένος. Πίσω, η Μercedes υιοθετεί τα οριζόντια λεπτά φωτιστικά σώματα που έχουμε δει και στην CLS ενώ καινούριος είναι επίσης ο πίσω προφυλακτήρας. Τέλος, η χρωματική παλέτα επεκτείνεται με τρία νέα χρώματα και διατίθενται νέα σετ από ζάντες.

Η ανανεωμένη E-Class εξοπλίζεται στην καμπίνα με το τελευταίας γενιάς ΜΒUX σύστημα infotainment που στον στάνταρ εξοπλισμό συνοδεύεται από δύο οθόνες 10,25 ιντσών ή δύο 12,3 ιντσών προαιρετικά. Το τιμόνι είναι επίσης καινούριο και προσφέρεται είτε με δερμάτινη επένδυση, είτε με επένδυση από δέρμα και ξύλο είτε στην πιο σπορ εκδοχή με επίπεδη βάση. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι πλούσιος και περιλαμβάνει συστήματα όπως Active Brake Assist, Active Speed Limit Assist, Active Distance Assist Distronic, Active Steering Assist, Active Blind Spot Assist and Active Parking Assist με το σύστημα Parktronic και camera 360 μοιρών.

Η ανανεωμένη E-Class έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και για αυτό δεν θα μπορούσε να μην προσφερθεί με ηλεκτροκίνητα κινητήρια σύνολα. Κατ αρχάς, οι εκδόσεις βενζίνης θα προσφέρονται σε ισχύ από 156 έως 367 άλογα ενώ οι πετρελαιοκίνητες με ισχύ από 160 έως 330 άλογα. Νέος στην παλέτα είναι ο 4κύλινδρος Μ254 που λαμβάνει μια ΕQ Boost ηλεκτρική γεννήτρια (ISG) που προσφέρει βοήθεια 20 ίππων και 180 Nm ροπής ενώ η Mercedes ανακοινώνει πως όλα τα αυτοκίνητα που θα εξοπλίζονται με το σύνολο αυτό θα λάβουν το 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα. H εταιρεία λανσάρει ακόμα, για πρώτη φορά στην Ε-Class, τον M256 6κύλινδρο 3λιτρο κινητήρα (εξοπλισμένος και αυτός με την γεννήτρια ISG) ενώ την γκάμα ολοκληρώνει ο 6κύλινδρος diesel OM656. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις αφορούν την E300 e με ισχύ 320 άλογα και την Ε200 de με ισχύ 306 άλογα (και για το σεντάν και για το wagon) και συνδυάζονται προαιρετικά με το σύστημα τετρακίνησης της φίρμας.

Όσον αφορά στην έκδοση επιδόσεων AMG E 53 4Matic, η ισχύς πηγάζει από έναν twin-turbo 3λιτρο κινητήρα με ηλεκτρική βοήθεια (22 ίππων) συνολικής απόδοσης 435 ίππων και 520 Nm ροπής που επιτρέπει στο μοντέλο να κάνει το 0-100 σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα στην σεντάν και σε 4,6 δευτερόλεπτα στην Εstate έκδοση. Η AMG έκδοση ξεχωρίζει χάρη στην ειδική AMG γρίλια, στη νέα σχεδίαση των LED φώτων μπροστά και πίσω, στους νέους διαχύτες, στις νέες 19άρες και 20άρες ζάντες, τα νέα χρώματα που γίνονται διαθέσιμα για το αμάξωμα αλλά και χάρη σε μια σειρά από AMG λεπτομέρειες στην καμπίνα και στο σύστημα infotainment.

Η E-Class Αll-Terrain εφοδιάζεται με την σειρά της με τον 6κύλινδρο σε σειρά 3λιτρο κινητήρα με ισχύ 362 ίππων έχοντας σε συγκεκριμένες συνθήκες διαθέσιμα και τα 22 άλογα του ήπια υβριδικού συστήματος EQ Boost. Σε ό,τι αφορά στην εξωτερική της εμφάνιση, η Αll Terrain έκδοση υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική σχεδίαση της E-Class wagon αλλά λαμβάνει παράλληλα νέα γρίλια, περισσότερα πλαστικά προστατευτικά και επωφελείται από μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.
 
H ανανεωμένη E-Class θα λανσαριστεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με την All-Terrain και την ΑΜG έκδοση να την ακολουθούν λίγο αργότερα.

ELASTIKA 2024
moto