Τα 5 highlights του νέου VW Golf

11.922 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2020)

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο VW Golf: Το νέο Golf πάτησε στην ελληνική αγορά. Σημαντική στιγμή η αντικατάσταση του μικρομεσαίου VW σε κάθε χρονική περίοδο της ιστορίας του. Ας δούμε 5 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το θέμα αυτό.


1. Η γενιά υπ αριθμόν 8 
Η ιστορία του Golf ξεκινά το 1974 με το «σπαρτιάτικο» μοντέλο που έφτιαξε η VW εν μέσω πετρελαϊκής κρίσης. Αυτή δεν ήταν όμως η μόνη πρόκληση καθώς, το νέο μοντέλο όφειλε να δώσει ένα νέο όραμα στη VW η οποία ήθελε να βγει, από την εποχή του Σκαραβαίου. Το ιταλικό χέρι (βλ. Giugiaro) το οποίο σχεδίασε το πρώτο μοντέλο σίγουρα βοήθησε πολύ. Ακολούθησαν άλλες έξι γενιές: το ΙΙ (1983-1991), το ΙΙΙ (1992-1997), το ΙV (1997-2003), το V με το VI μαζί (2003-2012) και το VII το οποίο έφτασε μέχρι στις μέρες μας. Αυτές οι γενιές αφήνουν στην όγδοη μια πλούσια παρακαταθήκη όπως οι πωλήσεις άνω των 35 εκ. οχημάτων που έχουν σημειώσει. 

2. Έμφαση στο φωτισμό μέσα και έξω 
Το νέο μοντέλο δίνει έμφαση στο φωτισμό σε κάθε έκφανσή του. Η καμπίνα ξεκινά με ambient φωτισμό 10 χρωμάτων ενώ προαιρετικά μπορεί να ζητηθεί πακέτο 32 χρωμάτων. Μπορείς επίσης με την επιλογή μιας «διάθεσης» να διαλέξεις από προρυθμισμένα χρώματα, ένα πορτοκαλί ή ένα μπλε, ως μοτίβο για όλο το ταμπλό. Στον εξωτερικό φωτισμό έχει δοθεί επίσης μεγάλη έμφαση. Το νέο Golf διαθέτει τριών ειδών LED προβολείς, από τη βασική έκδοση έχει LED δηλαδή. Στην κορυφή τοποθετείται το IQ.LIGHT - LED matrix. Με 22 LED ανά μονάδα, το όχημα θέτει στην υπηρεσία του οδηγού έως δέκα εν μέρει διαδραστικές λειτουργίες. 

3. Ο έξυπνος κλιματισμός 
Όλα γίνονται πιο έξυπνα στο εσωτερικό του νέου Golf. Δεν υπάρχουν μπουτόν ενώ υιοθετούνται και φωνητικές εντολές επιπέδου «τεχνητής νοημοσύνης». Και σε πιο απλά στοιχεία όμως έχουν εφαρμοστεί ευφυείς λύσεις. Για παράδειγμα στον κλιματισμό. Μπορείς να κάνεις τις κλασσικές ρυθμίσεις που όλοι ξέρουμε, αλλά μπορείς να διαλέξεις κατευθείαν το αποτέλεσμα. Υπάρχει υπομενού στο «Clima» όπου επιλέγεις να σου ζεστάνει χέρια ή πόδια, να ξεθολώσει το παρμπρίζ ή να φέρει φρέσκο αέρα μέσα («Clear screen», «Warm feet», «Warm hands», «Cool feet» και «Fresh air»). 

4. Η εκ των υστέρων αναβάθμιση
Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της όγδοης γενιάς είναι ότι, θα μπορεί το αυτοκίνητο να δεχτεί εκ των υστέρων αναβαθμίσεις. Έξυπνο σα smartphone λοιπόν, το Golf θα μπορεί να δέχεται πακέτα νέων λειτουργιών και υπηρεσιών ή να διορθώνει προβλήματα όταν τα εκδίδει η VW. Μέχρι τώρα οι αλλαγές αυτές γίνονταν στο εκάστοτε λίφτινγκ και φυσικά δεν αφορούσαν τους παλιούς κατόχους. Να ποντάρουμε κάτι; Οι πρωτες αλλαγές θα είναι η χειροκίνητη αναζήτηση σταθμού στο ράδιο και τα φωτιζόμενα slider στο ταμπλό. 

5. Νέες ψηφιακές υπηρεσίες We Connect 
Ένα νέο κόσμο υπηρεσιών συστήνουν τα πακέτα We Connect και We Connect Plus, από τα οποία το μεν προσφέρεται με απεριόριστη περίοδο χρήσης το δε με δωρεάν χρήση για ένα χρόνο στην Ευρώπη και μετά με συνδρομή. Συνδέεσαι δηλαδή στην πύλη We Connect ή στην αντίστοιχη εφαρμογή, βγάζεις ένα ΙD και με αυτό απολαμβάνεις κάποιες υπηρεσίες. Στο βασικό πακέτο περιλαμβάνονται Mobile key, τηλεφωνική κλήση για βλάβη, κατάσταση οχήματος, πόρτες & φώτα, αυτόματη ειδοποίηση ατυχήματος, προγραμματισμός ραντεβού service κ.ά.. Στο Plus τα πράγματα εξελίσσονται και παρέχουν κορνάρισμα και χρήση φώτων, οn-line συναγερμό, εξ αποστάσεως εξαερισμό, κλείδωμα-ξεκλείδωμα μέχρι και ρύθμιση χρόνου αναχώρησης, κλιματισμού και φόρτισης για τα επερχόμενα plug-in υβριδικά μοντέλα. 

Mercedes
test center