3 φωτογραφίες »

Ψηφιακή πρόταση του Guillerme Mello για το 208 GTi.

Θα δούμε Peugeot 208 GTi;

4.665 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2020)

H κατασκευή μιας ισχυρής έκδοσης για το νέο 208 βρίσκεται μέσα στις σκέψεις της Peugeot. Θα δούμε άραγε κάποια GTi έκδοση; Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


Χάρη στην μοντέρνα εξωτερική του σχεδίαση και τα νέας τεχνολογίας συστήματα με τα οποία εξοπλίζεται, το νέο Peugeot 208 έχει ξεκινήσει δυναμικά την εμπορική του πορεία.

Αν υπάρχει κάτι που του λείπει είναι μια έκδοση ισχυρών επιδόσεων GTi, ωστόσο οι φήμες που κυκλοφορούσαν στο στρατόπεδο της φίρμας ανέφεραν πως κάτι τέτοιο δεν είναι στα πλάνα της Peugeot. Τώρα ο CEO Jean-Philippe Imparato με νέες του δηλώσεις προσπάθησε να ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως «δουλεύουν πάνω στο αυτοκίνητο που θα αποτελέσει το GTi του μέλλοντος. Εάν κάποιο μοντέλο λάβει το έμβλημα αυτό, αυτό θα είναι το 208 ακόμα και εάν είναι ηλεκτρικό. Όλα τα υπόλοιπα θα λάβουν PSE (Peugeot Sport Engineered) εκδόσεις».
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια PSE και μια GTi έκδοση; Ο Ιmparato αναφέρει πως: «Δεν έχει την ίδια αίσθηση. Δεν υπάρχει κάποιος κινητήρας εσωτερικής καύσης. Δεν δημιουργούνται τα ίδια συναισθήματα».

Σε περίπτωση που δούμε κάποια «καυτή» έκδοση για το νέο 208, είναι πολύ πιθανό να δούμε και κάποιο Opel Corsa OPC, μιας και τα δύο αυτοκίνητα θα μπορούσαν να μοιραστούν τα κόστη παραγωγής.
 

Mercedes
test center