2 φωτογραφίες »

Το VW Golf GTI TCR κατά τις δοκιμές του.

«Oλόγυμνο» το νέο VW Golf GTI TCR

4.921 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2020)

Το Golf GTI TCR θα τοποθετηθεί ανάμεσα στην GTI και την R έκδοση και θα υιοθετήσει κάποιες αλλαγές στην εμφάνισή του που θα το κάνουν να ξεχωρίζει. Ποια θα είναι η ισχύς του;


H Volkswagen παρουσίασε τη νέα γενιά του Golf GTI στα τέλη του Φεβρουαρίου προσφέροντάς του 245 άλογα χάρη στον 2λιτρο turbo κινητήρα και σύντομα θα γίνει και η αποκάλυψη και της R έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου. Αναμέσα στις δύο παραπάνω εκδόσεις θα τοποθετηθεί η GTI TCR έκδοση που μάλιστα, αυτή την φορά, δεν θα έχει περιορισμένη παραγωγή αλλά θα ενταχθεί κανονικά στην γκάμα.

Το νέο VW Golf GTI TCR «συνελήφθη» από τους κατασκόπους να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο με την εταιρεία να επιλέγει να καλύψει μόνο την ονομασία του μοντέλου, αφήνοντας «γυμνό» όλο το υπόλοιπο αμάξωμα. Σε σχέση με το Golf GTI, η έκδοση TCR φαίνεται πως θα επωφεληθεί από πιο σπορ προφυλακτήρα, μεγαλύτερα φρένα, πιο μεγάλη αεροτομή στο τέλος της οροφής και μεγαλύτερου μεγέθους απολήξεις εξάτμισης ενώ, αν και δεν είναι σίγουρο, φαίνεται πως έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος. Περιέργως, οι κόκκινες λεπτομέρειες στην γρίλια λάμπουν διά της απουσίας τους, ωστόσο αυτή είναι μια λεπτομέρεια που θα μπορέσει τελικά να διακοσμήσει το μοντέλο στην έκδοση παραγωγής του.

Πηγές κοντά στο στρατόπεδο της φίρμας κάνουν λόγο πως η GTI TCR έκδοση θα προσφέρει ισχύ 300 ίππων με περίπου 400 Nm ροπής ενώ μένει να διαπιστωθεί εάν θα προσφερθεί μηχανικό κιβώτιο δίπλα στο αυτόματο DSG.

Εκτός των εκδόσεων GTI TCR και R, η Volkswagen ίσως ετοιμάζει και μια έκδοση 400+ ίππων για το Golf… Ισχύει άραγε; O χρόνος θα δείξει.
 

Toyota
moto