2 φωτογραφίες »

To Puma στην έκδοση ST-Line Vignale.

Νέο Ford Puma ST-Line Vignale

7.686 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2020)

Kαι σπορτίφ και με premium αέρα! Η νέα έκδοση που ετοίμασε η Ford για το Puma συνδυάζει δύο διαφορετικές εκδόσεις σε μία, βάζοντας στην φαρέτρα του νέου μικρού SUV της μάρκας τον 1.500άρη turbo diesel κινητήρα των 120 ίππων και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.


Η ST-Line είναι η πιο σπορτίφ έκδοση που προσφέρει η Ford στα μοντέλα της και, αντίστοιχα η Vignale είναι το πιο πλούσιο εξοπλιστικό επίπεδο σε ό,τι έχει να κάνει με την πολυτέλεια και την άνεση. Γιατί όμως αυτά τα δύο να μην μπορούν να συνδυαστούν;

H Ford λοιπόν λανσάρει τώρα την έκδοση ST-Line Vignale για το νέο Puma προσφέροντας διαφορετικό φινίρισμα στην γρίλια και πλαίσιό της, μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και πίσω προφυλακτήρα στο χρώμα του αμαξώματος. Ο εξοπλισμός της έκδοσης είναι πλουσιότατος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων LED φώτα, νέο αποθηκευτικό χώρο ΜegaBox, σύστημα πληροφόρησης Local Hazard, το σύστημα KeyFree, B&O  σύστημα ήχου, καθίσματα ντυμένα με Windsor δέρμα και τιμόνι επενδυμένο με δέρμα Manacor. Επιπλέον, παρατηρεί κανείς μερικές μοναδικές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό, όπως το άνω τμήμα της μάσκας καθώς και το πλαίσιό της σε σατινέ αλουμίνιο, το κάτω τμήμα της μάσκας από έβενο, το κάτω τμήμα του πίσω προφυλακτήρα βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος, καθώς και μία μεγάλη πίσω αεροτομή.

H Ford, με αφορμή την παρουσίαση της έκδοσης αυτής, κάνει γνωστό πως η παλέτα των μηχανικών συνόλων του μοντέλου περιλαμβάνει τώρα και τον 1.500άρη EcoBlue με απόδοση 120 άλογα σε συνδυασμό με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ ο 1.000άρης ΕcoBoost των 125 ίππων μπορεί να συνδυαστεί με το καινούριο 7τάχυτο αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη. Όσον αφορά στην κατανάλωση η Ford υπόσχεται για την diesel έκδοση 4,5 λτ./100 χλμ. σύμφωνα με το νεότερο πρότυπο μετρήσεων WLTP, ενώ για το 1.000άρι Puma των 125 ίππων με το αυτόματο 7άρι υποστηρίζει ότι θα «καίει» 6 λτ./100 χλμ..

Τέλος, το σίγουρο είναι πως η Ford ετοιμάζει και άλλα πράγματα για το Puma. Δεδομένο είναι πως θα δούμε σύντομα την ST έκδοση του μικρού crossover που θα έχει κάτω από το καπό του τον 1.500άρη EcoBoost του Fiesta ST με ισχύ 200 άλογα σε συνδυασμό με 6άρι μηχανικό κιβώτιο που θα στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

peugeot
skoda