3 φωτογραφίες »

Η Lancia Ypsilon Hybrid Maryne ξεκινά στην Ιταλία από 16.400 ευρώ.

Νέα υβριδική Lancia Ypsilon Hybrid EcoChic

5.389 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2020)

Μπορεί η Lancia Ypsilon να απουσιάζει από τη χώρα μας, ωστόσο το μοντέλο είναι ολοζώντανο και μόλις μας σύστησε τη νέα υβριδική του έκδοση.


Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το μοναδικό που συνεχίζει να κατασκευάζει η ιταλική φίρμα, το οποίο προσφέρει στην εγχώρια αγορά της Ιταλίας, με τις πωλήσεις του μάλιστα για το πρώτο εξάμηνο του 2019 να ξεπερνούν αυτές της Alfa Romeo στο σύνολό τους εντός της Ευρώπης. Η Lancia συνεχίζει λοιπόν να εξελίσσει την Ypsilon, παρουσιάζοντας την πρώτη της υβριδική έκδοση με την επωνυμία Ypsilon Hybrid EcoChic, που αφορά ένα ήπια υβριδικό σύστημα.
 
Αυτό αποτελείται από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου Firefly που υποβοηθείται από μία γεννήτρια 12 βολτ και μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου. Η μονάδα παρέχει συνολικά 70 ίππους και 92 Nm ροπή και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα νέο εξατάχυτο κιβώτιο. Σύμφωνα με τη μάρκα, σε σύγκριση με τον κινητήρα 1,2 λίτρων (69 PS) που αντικαθιστά, ο ήπια-υβριδικός κινητήρας επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2 έως και 24 τοις εκατό.
 
Για να σηματοδοτήσει την κυκλοφορία του πρώτου υβριδικού Lancia, η Ypsilon Hybrid έρχεται σε μια ειδική έκδοση Maryne εμπνευσμένη από τα χρώματα της θάλασσας. Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι ντυμένα με ένα υλικό που ονομάζεται Seaqual Yarn. Αυτό το ύφασμα έχει κατασκευαστεί από πλαστικό που συλλέγεται από ψαράδες από τη Μεσόγειο Θάλασσα και με την κατάλληλη επεξεργασία έχει μετατραπεί σε νήματα από πολυεστέρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πραγματικό ύφασμα, αναμεμιγμένο με άλλες φυσικές οικολογικές ίνες.
 
Η Lancia Ypsilon Hybrid Maryne που προσφέρεται με cruise control, καθώς και υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρες βροχής και αυτόματους προβολείς, ξεκινά στην Ιταλία από 16.400 ευρώ.
 

Toyota
moto