Δοκιμή: Mercedes GLA 200
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Mercedes GLA 200

276.508 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2023)

Η GLA βρήκε στη δεύτερη γενιά της, τη θέση της μέσα στη γκάμα της Mercedes και με πιο εστιασμένο crossover αλλά και πρακτικό χαρακτήρα, συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την γκάμα ολόκληρης της A-Class.

Φτιαγμένη να ξεχωρίζει!

Είναι ξεκάθαρο πως η Μercedes έδωσε στη δεύτερη γενιά της GLA έναν πιο διακριτό ρόλο μέσα στην γκάμα της και αυτό το κατάφερε δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Κλειδί για αυτό αποτέλεσε και το λανσάρισμα της GLB, ώστε να γεμίσει το μικρό κενό ανάμεσα σε GLA και GLC. Με εμφανώς πιο crossover χαρακτήρα, η GLB δημιούργησε χώρο για την GLA, έτσι ώστε να αποτελέσει κάτι περισσότερο από την υπερυψωμένη έκδοση της A-Class, μιας έκδοση δηλαδή με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα.
Αυτός διαμορφώνεται τόσο από το αισθητικό όσο και το crossover «κομμάτι» για να πλαισιωθεί και από στοιχεία πρακτικότητας που παραπέμπουν σε MPV προτάσεις όπως της  B-Class της Mercedes εν προκειμένω. Από την άλλη, μέσω αυτής της διαφορετικής της «πλεύσης» κατάφερε να αποκτήσει και την δική της διαφορετική ταυτότητα στο δρόμο, προβάλλοντας ένα σαφέστατα πιο άνετο προφίλ τόσο από την προηγούμενη γενιά όσο και την σημερινή A-Class.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η GLA να προσφέρει αναλογικά πολλά περισσότερα από την προκάτοχό της, σε μια κατηγορία μάλιστα που αποτέλεσε την πιο δημοφιλή πρόταση. Αυτή των μικρομεσαίων premium SUV/crossover… 
Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center