5 φωτογραφίες »

H V-Motion γρίλια δίνει ξανά το παρών αλλά αυτή την φορά με πιο κομψή σχεδίαση.

Nέο Nissan X-Trail

6.912 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2020)

To νέας γενιάς X-Trail έκανε το ντεμπούτο του ως Rogue και σε αμερικανικές προδιαγραφές, ωστόσο η σχεδίασή του θα είναι σε μεγάλο βαθμό ολόιδια με αυτή που θα έχει το ευρωπαϊκό μοντέλο. Πάρτε μάτι.


Στην επίσημη παρουσίαση του νέου Rogue προχώρησε η Nissan προσφέροντάς του πιο compact διαστάσεις, πιο μοντέρνα εμφάνιση και μεγαλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό. To μοντέλο πρόκειται για το γνωστό μας X-Trail, ωστόσο το αυτοκίνητο αυτό αφορά την αμερικάνικη αγορά με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον εξοπλισμό και τους κινητήρες με τους οποίους θα εξοπλιστεί.

Οι επιρροές από το νέο Juke στο αμάξωμα του νέας γενιάς Rogue/X-Trail είναι παραπάνω από εμφανείς στον πρόβολο του μοντέλου, αφού η V-Motion γρίλια δίνει ξανά το παρών αλλά αυτή την φορά με πιο κομψή σχεδίαση ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι τώρα διαιρεμένα (όπως στο Juke), διαφοροποιώντας τη νέα γενιά σαφώς από την απερχόμενη. Στο πλάι, οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες αφού το νέο Rogue/X-Trail διατηρεί εν πολλοίς το σχήμα του, ωστόσο υιοθετεί περισσότερα boxy χαρακτηριστικά. Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα είναι διαφορετικά, η σχεδίαση της θύρας του πορτ-μπαγκάζ έχει επίσης αλλάξει ενώ νέος είναι και ο προφυλακτήρας.

Το τοπίο στον εσωτερικό διάκοσμο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά είναι αρκετά διαφορετικό αφού, αν και το τιμόνι παραμένει πολυλειτουργικό και ίδιο σχεδιαστικά σε μεγάλο βαθμό, η κεντρική κονσόλα είναι σημαντικά αλλαγμένη. Η οθόνη infotainment είναι 8 ιντσών ως στάνταρ αλλά προσφέρεται και μια 9 ιντσών προαιρετικά, ενώ ο πίνακας οργάνων μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 12,3 ίντσες στις πιο πλούσιες εκδόσεις και να συνδυαστεί με ένα Heads-Up Display 10,8 ιντσών. Η Nissan προσφέρει το ProPilot σύστημα ασφαλείας από την βασική έκδοση αλλά στις πιο πλούσιες εκδόσεις, ο εξοπλισμός αυξάνεται και γίνει πιο πλούσιος περιλαμβάνοντας πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Η ισχύς για το αμερικανικών προδιαγραφών Χ-Τrail πηγάζει από έναν καινούριο ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,5 λίτρων που συνδυάζεται αρμονικά με ένα CVT κιβώτιο με την ισχύ να φτάνει τα 181 HP. Το μοντέλο θα γίνει φυσικά διαθέσιμο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Ουσιαστικά, εμείς στην Ευρώπη, μπορούμε να πάρουμε μια πολύ καλή γεύση από την εμφάνιση που θα έχει το «δικό μας» Χ-Trail όταν κάνει ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές του σε λίγο χρονικό διάστημα. Τα κινητήρια σύνολα θα είναι σίγουρα διαφορετικά και θα περιλαμβάνουν περισσότερες επιλογές ενώ αλλαγές θα υπάρχουν πιθανότατα και στον εξοπλισμό του.
 

Hyundai
vw