5 φωτογραφίες »

Στις 30 Ιουνίου, η Citroen θα μας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα νέα C4 και e-C4.

Πρώτες εικόνες των Citroen C4 και e-C4

14.565 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2020)

Η Citroen έχει προγραμματίσει την επίσημη αποκάλυψη του νέου C4 και της αμιγώς ηλεκτρικής παραλλαγής του e-C4 για τις 30 Ιουνίου, ωστόσο αποφάσισε να μην μας κάνει να περιμένουμε μέχρι τότε και έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες εικόνες των δύο μοντέλων.


Μαζί με τις εικόνες η γαλλική φίρμα δημοσίευσε και κάποιες πληροφορίες οι οποίες ωστόσο είναι περισσότερο γενικές παρά συγκεκριμένες. Η μάρκα αναφέρει πως το νέο C4 θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, ενώ φυσικά θα υπάρχει και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με την ονομασία e-C4. Μιλώντας για το ηλεκτρικό μοντέλο, η φίρμα αναφέρει πως είναι το πέμπτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο που ανακοινώνει αυτό το έτος, ακολουθώντας τα C5 Aircross Hybrid, Ami, e-Jumpy και e-SpaceTourer.
 
Βλέποντας τις εικόνες αυτό που παρατηρούμε είναι πως το νέο Citroen C4 επιβεβαιώνει τα στοιχεία που είχαμε και έλεγαν πως πρόκειται για ένα μοντέλο που συνδυάζει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τόσο από hatchback όσο και από crossover. Στο εμπρόσθιο μέρος βλέπουμε τα φωτιστικά σώματα να χωρίζονται σε δύο μέρη, με τα LED φώτα ημέρας να είναι σχεδόν χωνευτά κάτω από καπό, ενώ ακριβώς από κάτω εδρεύουν οι κύριοι προβολείς. Ο προφυλακτήρας εκτός από το χρώμα του αμαξώματος κοσμείται και από μαύρο πλαστικό, ενώ στις άκρες του φιλοξενεί τα φώτα ομίχλης. Η γρίλια ακολουθεί και αυτή τα φωτιστικά σώματα και χωρίζεται σε δύο μέρη.
 
Τα πλαίσια των παραθύρων είναι σε μαύρη αποχώρηση για να επιτυγχάνεται η διχρωμία, ενώ φτάνοντας στο πίσω μέρος παρατηρούμε πως και εκεί ακολουθείται η τακτική των διαχωρισμένων φωτιστικών σωμάτων, με τα LED «φρύδια» να περνούν πάνω από τις βασικές μονάδες των φώτων.
 
Το εσωτερικό διαθέτει εν τω μεταξύ μια απλή αλλά μοντέρνα διάταξη με δύο μεγάλες οθόνες και flat bottom τιμόνι, ενώ φαίνεται πως αρκετά μεγάλο είναι και το head-up display. Άλλα χαρακτηριστικά της καμπίνας περιλαμβάνουν τα καθίσματα Advanced Comfort και την ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions, που σύμφωνα με τη μάρκα προσφέρουν έξτρα άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 
Στις 30 Ιουνίου, η Citroen θα μας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα νέα C4 και e-C4.

Hyundai
OPEL