8 φωτογραφίες »

Η νέα γενιά της S-Class θα έχει στο εσωτερικό της 27 μπουτόν και διακόπτες λιγότερους απΆ ότι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει.

Οι οθόνες της νέας Mercedes S-Class

13.904 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2020)

Μία πρώτη εικόνα του εσωτερικού της νέας S-Class έδωσε η Mercedes, η οποία αποκάλυψε τις οθόνες που θα εξοπλίσουν το εσωτερικό της νέας γενιάς του πολυτελούς σεντάν.


Όπως αναφέρει αρχικά η γερμανική φίρμα, η νέα γενιά της S-Class θα έχει στο εσωτερικό της 27 μπουτόν και διακόπτες λιγότερους απ` ότι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, με την κεντρική οθόνη αλά τάμπλετ στην κεντρική κονσόλα να παίζει βασικό ρόλο σε αυτό. Ενώ τα φώτα και οι υαλοκαθαριστήρες είναι προσβάσιμα με τον παλιομοδίτικο τρόπο, οι περισσότερες από τις άλλες λειτουργίες μπορούν να ενεργοποιηθούν χρησιμοποιώντας την αφή όπως ακριβώς στα τάμπλετ και τα smartphone, την φωνητική αναγνώριση αλλά και τις χειρονομίες.
 
Το ίδιο ισχύει και για τις ρυθμίσεις ελέγχου του κλίματος, που βρίσκονται πλέον στο κάτω μέρος της κεντρικής οθόνης αφής και μάλιστα στην επιφάνεια εργασίας για άμεση πρόσβαση.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως στην καμπίνα της νέας S-Class θα υπάρχουν έως και πέντε οθόνες. Ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, το σύστημα ψυχαγωγίας με την οθόνης αφής μεγέθους XXL και τρεις πίσω οθόνες. Παράλληλα μία άλλη καινοτομία εντοπίζεται στο προαιρετικό  head-up display με υποστήριξη επαυξημένης πραγματικότητας για την πλοήγηση, ωστόσο διαθέσιμο είναι και ένα απλό head-up display.
 
Μιλώντας για το head-up display με υποστήριξη επαυξημένης πραγματικότητας, η Mercedes αναφέρει πως έχει γωνία ανοίγματος 10 μοίρες οριζόντια και πέντε μοίρες κάθετα, με την εικόνα να δίνει την εντύπωση ότι εμφανίζεται σε βάθος δέκα μέτρων. Σύμφωνα με τη μάρκα αυτό ισοδυναμεί με οθόνη 77 ιντσών και χρησιμοποιεί την τεχνολογία που εφαρμόζεται επίσης σε δέσμες που χρησιμοποιούνται στους κινηματογράφους.
 
Μιλώντας για τον πίνακα οργάνων διατίθεται σε τέσσερα στυλ οθόνης και τρεις 3D λειτουργίες, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται η χρήση ειδικών γυλιών για να επιτυγχάνεται το βάθος.
 
Τέλος πέραν από τις οθόνες και το HUD, η νέα S-Class θα διαθέτει έναν πιο προηγμένο βοηθό φωνής με υποστήριξη για 27 γλώσσες και καλύτερη κατανόηση του τι λένε οι επιβάτες. Ακόμα και εκείνοι που κάθονται στις πίσω θέσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση του συστήματος μέσω μικροφώνων που βοηθούν επίσης το MBUX να καταλάβει από πού προέρχεται η φωνή. Μεταξύ άλλων ο φωνητικός έλεγχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ρυθμίσεις των θερμαινόμενων καθισμάτων που προσφέρουν και μασάζ, ως εναλλακτική λύση των χειριστηρίων στις πόρτες ή τα εικονικά κουμπιά που είναι ενσωματωμένα στις πίσω οθόνες.
 
Κλείνοντας να πούμε πως αυτό είναι το πρώτο από τα τρία επεισόδια της καμπάνιας που έχει ετοιμάσει η Mercedes για τη νέα S-Class πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα που θα γίνει το Σεπτέμβριο. Το επεισόδιο δύο θα προβληθεί στις 29 Ιουλίου και θα παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια και την άνεση, ενώ το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο στις 12 Αυγούστου θα επικεντρωθεί στο πολυτελές εσωτερικό.

Hyundai
NISSAN