2 φωτογραφίες »

Η σπορτίφ έκδοση Nerissimo είχε λανσαριστεί παλαιότερα για τις Maserati Ghibli και Quattroporte. Πιο «άγρια» αναμένεται η Trofeo.

Πλησιάζουν οι κορυφαίες Maserati Ghibli & Quattroporte Trofeo

3.092 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2020)

Η γκάμα των ισχυρών εκδόσεων της Maserati πρόκειται να επεκταθεί μέσα στο επόμενο διάστημα εντάσσοντας στο δυναμικό της, τις Ghibli Trofeo & Quattroporte Trofeo. Η ιταλική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα μία νέα teaser εικόνα. Πότε θα δούμε τις ισχυρές «Ιταλίδες»;

Κάτι λιγότερο από δεκαπέντε μέρες έχουν μείνει μέχρι το ντεμπούτο των δύο νέων ισχυρών μοντέλων της Maserati και το παιχνίδι της σταδιακής τους αποκάλυψης καλά κρατεί. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά για μια νέα εικόνα σε μορφή teaser να έρθει στο φως της δημοσιότητας και να μας δώσει μια γεύση για το τι πρόκειται να παρουσιάσουν οι Ιταλοί στις 10 Αυγούστου, ημερομηνία που θα κάνουν ντεμπούτο οι Maserati Ghibli Trofeo και Quattroporte Trofeo.

Οι κορυφαίες εκδόσεις της Ghibli και Quattroporte θα πλαισιώσουν την Levante Trofeo στη γκάμα, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στις αγορές το 2018. Όσον αφορά στο κινητήριο σύνολο που θα κρύβουν κάτω από το καπό τους τα δύο μοντέλα δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες ωστόσο, βάσει λογικής, δεν αποκλείεται να κρύβουν κάτω από το καπό τους τον V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα των 3,8 λτ. με απόδοση 590 ίππων και 730 Nm ροπής, όπως και η Levante. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις στο ιταλικό SUV με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 3,9 δλ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα, στοιχεία που αναμένεται να είναι κοντά σε αυτά που καταφέρνουν και τα δύο σεντάν της Maserati.

Αν δεν ισχύσει αυτό το πλάνο, τότε θεωρείται δεδομένη η χρήση του νέου V6 εξίσου twin-turbo 3λιτρου κινητήρα, επονομαζόμενου και ως Nettuno με απόδοση από 530 έως και 580 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, αισθητικά και τα δύο μοντέλα θα υιοθετήσουν ένα πιο σπορ και επιθετικό χαρακτήρα και πρόσωπο. Μπορεί η εικόνα να είναι αρκετά σκοτεινή να μην αποκαλύπτει και πολλά από το ντιζάιν ωστόσο, κρίνοντας από τα όσα έχουμε δει στην Levante Trofeo, αναμένουμε μεγαλύτερους αεραγωγούς, πιο «άγριο» look, μεγάλες ζάντες αλουμινίου, δύο διπλές απολήξεις στην εξάτμιση ενώ και η καμπίνα θα έχει σπορ προσανατολισμό με τη χρήση ανθρακονημάτινων και δερμάτινων ενθέσεων, διατηρώντας παράλληλα σε υψηλά επίπεδα την πολυτέλεια και τη φινέτσα που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

Περισσότερα στις 10 Αυγούστου, όταν και θα πραγματοποηθεί το επίσημο ντεμπούτο των Maserati Ghibli Trofeo και Quattroporte Trofeo.

Mercedes
moto