9 φωτογραφίες »

Δοκιμή: smart EQ fortwo

53.342 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2020)

Smart-er! Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το smart διατίθεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό και ενισχύει την εικόνα του ως το καταλληλότερο αυτοκίνητο για αστικές μετακινήσεις.


Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι καινούρια ιδέα για το smart αφού από την αρχή της καριέρας του, το μακρινό 1998 υπήρχαν σκέψεις για μια τέτοια έκδοση. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας τελικά αυτή η έκδοση πήρε σάρκα και οστά το 2009 στην προηγούμενη (2η) γενιά του smart και τώρα ήρθε η στιγμή για το πιο εμβληματικό αυτοκίνητο πόλης να συνεχίσει την καριέρα του αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Το ανανεωμένα smart EQ (3ης πλέον γενιάς) είναι διαθέσιμο σε κλειστές και cabrio εκδόσεις αλλά και στην 4θυρη και 4θέσια έκδοση EQ forfour, με τιμές που ξεκινούν από τα 24.990 ευρώ, τιμή που με την επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού που ισχύει, μειώνεται στα 20.960 ευρώ, ενώ σε συνδυασμό και με απόσυρση ξεκινά από τα 19.960 ευρώ. Ας το γνωρίσουμε όμως καλύτερα.

Εμφάνιση: Μικρές αλλαγές, παραμένει σήμα κατατεθέν στο δρόμο
Το αισθητικό κομμάτι των smart δέχθηκε μια μικρής έκτασης ανανέωση με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα πιο σύγχρονο προφίλ αλλά και να διατηρήσει την ξεχωριστή ταυτότητά του. Οι αλλαγές εστιάζονται στον πρόβολο που φέρει ανασχεδιασμένη μάσκα και νέους προφυλακτήρες, ενώ ανασχεδιασμένη και στο χρώμα του αμαξώματος είναι η οβάλ γρίλια που φιλοξενεί και τους προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος συναντούμε νέα φωτιστικά σώματα με LED στοιχεία (προαιρετικά), που συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πιο σύγχρονο αισθητικό του προφίλ. Οι διαστάσεις παραμένουν φυσικά αμετάβλητες διατηρώντας έτσι το βασικότερο χαρακτηριστικό του αναλλοίωτο (σ.σ. μήκος 2.695 χλστ. πλάτος 1.663 χλστ. και ύψος 1.555 χλστ.).

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto