6 φωτογραφίες »

Η plug-in υβριδική S-Class μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 100 χιλιόμετρα.

Η plug-in υβριδική νέα Mercedes S-Class

3.740 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2020)

H νέας γενιάς S-Class λαμβάνει και plug-in υβριδική έκδοση με ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 100 χιλιόμετρα χάρη σε μια μπαταρία με χωρητικότητα 28 kWh.


Η Mercedes παρουσίασε την ναυαρχίδα της στην νέα της γενιά με ήπια υβριδικές εκδόσεις χάρη στο σύστημα EQ Boost και τώρα κάνει το επόμενο βήμα και αποκαλύπτει την plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου.

Η έκδοση ονομάζεται S 580 e και χρησιμοποιεί τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο κινητήρα βενζίνης των ήπια υβριδικών εκδόσεων σε συνδυασμό όμως τώρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία 28 kWh, με την συνολική απόδοση του κινητήριου συνόλου να φτάνει τα 510 άλογα. Η plug-in υβριδική S-Class μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τα τεστ WLTP, γεγονός αναμενόμενο αν λάβει κανείς υπόψη πως η νέα γενιά εφοδιάζεται με μπαταρία διπλάσιας χωρητικότητας (η προηγούμενη γενιά είχε μπαταρία 13,5 kWh).

Yπενθυμίζουμε πως κατά τον εμπορικό της λανσάρισμα, η S-Class θα είναι επίσης διαθέσιμη με τις δύο ήπια υβριδικές επιλογές που αναφέραμε και με δύο πετρελαιοκίνητα μοτέρ. Στην βάση συναντούμε την S 450 4MATIC με τον 6κύλινδρο Μ256 3λιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 367 ίππων ενώ το επόμενη βήμα γίνεται με την S 500 4MATIC που εξοπλίζεται με το ίδιο μοτέρ αλλά με απόδοση 435 άλογα. Και στις δύο περιπτώσεις, το σύστημα EQ Boost προσφέρει 22 επιπλέον άλογα για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της επιτάχυνσης.

Στο diesel, πρώτη επιλογή είναι η S 350d σε πισωκίνητη ή τετρακίνητη επιλογή με ισχύ 286 άλογα και 600 Νm ροπής ενώ στην κορυφή βρίσκεται η S 400 d με ισχύ 330 άλογα και 700 Nm ροπής. Όλες οι επιλογές στο πετρέλαιο εφοδιάζονται από τον 6κύλινδρο OM 656 κινητήρα χωρητικότητας 2.925 κ.εκ. ενώ όλες οι εκδόσεις ανεξαρτήτως καυσίμου συνδυάζονται μόνο με το 9G-Tronic αυτόματο κιβώτιο της φίρμας.

Η νέα Mercedes S-Class θα κατασκευαστεί σε μια καινούρια γραμμή παραγωγής στο Sindelfingen της Γερμανίας.
 
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto