5 φωτογραφίες »

Nέο Jeep Wrangler 4xe

4.144 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2020)

Το plug-in hybrid Jeep Wrangler είναι πλέον γεγονός καταφέρνοντας να συνδυάσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του με ένα υβριδικό σύνολο 375 ίππων.


Η Jeep κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της παρουσιάζοντας την plug-in υβριδική έκδοση του νέου Wrangler που λαμβάνει την χαρακτηριστική ονομασία 4xe και τοποθετείται δίπλα στις PHEV εκδόσεις των Renegade και Compass.

Το σύστημα κίνησης του Jeep Wrangler 4xe συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες, μια συστοιχία μπαταριών τάσης 400 volt, έναν αποδοτικό Turbo κινητήρα βενζίνης και ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ο παραπάνω συνδυασμός μεγιστοποιεί την απόδοση του υβριδικού συστήματος και ταιριάζει ιδανικά με το χαρακτήρα του Wrangler. Τα βασικότερα στοιχεία του συστήματος που έχει συνολική απόδοση 375 ίππων (280 kW) και 637 Nm ροπής είναι:
  • Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων
  • Η τοποθετημένη στον κινητήρα γεννήτρια-δυναμό
  • Η τοποθετημένη στο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων γεννήτρια
  • Η τάσης 400 volt μπαταρία λιθίου των 96 στοιχείων χωρητικότητας 17 kWh

To Wrangler 4xe έχει τρία προφίλ οδήγησης: Hybrid, Electric και eSave. Τα πρώτο mode χρησιμοποιεί πρώτα την ενέργεια της μπαταρίας και έπειτα τον κινητήρα βενζίνης, το δεύτερο χρησιμοποιεί μόνο την μπαταρία μέχρι το έσχατο σημείο, με την βενζίνη να αναλαμβάνει έπειτα τον ρόλο να κινήσει το αυτοκίνητο ενώ το τρίτο mode επιτρέπει την αποθήκευση της ενέργειας της μπαταρίας. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας δίνει το παρών και ενεργοποιείται και για τους τέσσερις τροχούς όταν έχει επιλεχθεί το σύστημα τετρακίνησης.

Το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη θα γίνει στις αρχές του 2021 σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις: 4xe, Sahara 4xe και Rubicon 4xe. Οι δύο πρώτες εκδόσεις εξοπλίζονται με εμπρός και πίσω άξονες νέας γενιάς Dana 44 και σύστημα διαχείρισης τετρακίνησης Selec-Trac με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού (2,72:1). Η έκδοση Rubicon 4xe επιπλέον διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης Rock-Trac με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού με ακόμα πιο «κοντή» σχέση (4:1), εμπρός και πίσω διαφορικά Tri-Lok με δυνατότητα ηλεκτρονικού «κλειδώματος» και εμπρός αντιστρεπτική ράβδο με δυνατότητα απόσυνδεσης από τον οδηγό με μέσω ενός διακόπτη στην κονσόλα του αυτοκινήτου.

Όλες οι εκδόσεις του Wrangler 4xe διαθέτουν το σύστημα Selec-Speed Control με λειτουργία Hill-descent, αλλά και Hill-ascent Control ώστε ο οδηγός να ελέγχει με απόλυτη άνεση και ασφάλεια την ταχύτητα του οχήματος ακόμα και σε διαδρομές με ακραίες κλίσεις. Παράλληλα όπως και όλα τα Wrangler, οι εκδόσεις Wrangler 4xe διαθέτουν τη διάκριση Trail Rated που πιστοποιεί τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου το οποίο εκτός των άλλων διαθέτει:
  • Προστατευτικές ποδιές στο κάτω μέρος καθώς και γάντζους ρυμούλκησης εμπρός και πίσω.
  • Εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής (44ο, 22,5ο και 35,6ο αντίστοιχα για το Wrangler Rubicon 4xe) καθώς και 27,4 εκ. απόσταση από το έδαφος.
  • Ειδικούς τροχούς και ελαστικά για off-road 17``
  • Δυνατότητα υπέρβασης υδάτινου κολλήματος 76εκ.
Το Jeep Wrangler 4xe διατηρεί όλα εκείνα μοναδικά χαρακτηριστικά και το αναγνωρίσιμο στιλ του θρυλικού μοντέλου. Επιπλέον, η έκδοση 4xe διαθέτει λεπτομέρειες, όπως οι γάντζοι ρυμούλκησης και τα σήματα της Jeep, στο χρώμα Electric Blue, καθώς και μια σειρά Easter Eggs, δηλαδή σχεδιαστικών εκπλήξεων που έχουν ως έμπνευση την τεχνολογία 4xe.
 

Toyota
moto