Η ψηφιακή πρόταση για μια S-Class wagon.

Η νέα S-Class σε wagon;

2.200 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2020)

Με την νέα S-Class να προσφέρεται μόνο σε σεντάν έκδοση, ανεξάρτητοι σχεδιαστές προτείνουν στην Mercedes να κάνει την έκπληξη και να κατασκευάσει και μια έκδοση wagon. Εσείς τι λέτε;

H Μercedes παρουσίαση τη νέας γενιάς S-Class την προηγούμενη εβδομάδα αποκλειστικά σε έκδοση σεντάν καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, δεν πρόκειται να κατασκευάσει ούτε coupe ούτε cabrio εκδόσεις της ναυαρχίδας της.

Οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές της X-Tomi πάντως θέλησαν να παρουσιάσουν την πρότασή τους για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το υπερπολυτελές μοντέλο με σήμα το αστέρι σε έκδοση wagon, σε περίπτωση που κάποιος οικογενειάρχης αποφάσιζε να συνδυάζει την πολυτέλεια και τον τεχνολογικό εξοπλισμό με εξαιρετικά μεγάλους χώρους και υψηλά επίπεδα πρακτικότητας.

Σε σχέση με το σεντάν, η ψηφιακή S-Class station wagon έχει οροφή μεγαλύτερου μήκους, ράγες, δύο παραπάνω πλαϊνά παράθυρα αλλά και πολύ διαφορετική σχεδίαση στο πίσω μέρος, ωστόσο με ασφάλεια μπορούμε να πούμε πως η Mercedes δεν έχει στα σκαριά την κατασκευή μιας τέτοιας έκδοσης.
Κατά τον εμπορικό της λανσάρισμα, η S-Class θα είναι διαθέσιμη με δύο ήπια υβριδικές επιλογές και με δύο πετρελαιοκίνητα μοτέρ. Στην βάση συναντούμε την S 450 4MATIC με τον 6κύλινδρο Μ256 3λιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 367 ίππων ενώ το επόμενη βήμα γίνεται με την S 500 4MATIC που εξοπλίζεται με το ίδιο μοτέρ αλλά με απόδοση 435 άλογα. Και στις δύο περιπτώσεις, το σύστημα EQ Boost προσφέρει 22 επιπλέον άλογα για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της επιτάχυνσης.

Στο diesel, πρώτη επιλογή είναι η S 350d σε πισωκίνητη ή τετρακίνητη επιλογή με ισχύ 286 άλογα και 600 Νm ροπής ενώ στην κορυφή βρίσκεται η S 400 d με ισχύ 330 άλογα και 700 Nm ροπής. Όλες οι επιλογές στο πετρέλαιο εφοδιάζονται από τον 6κύλινδρο OM 656 κινητήρα χωρητικότητας 2.925 κ.εκ. ενώ όλες οι εκδόσεις ανεξαρτήτως καυσίμου συνδυάζονται μόνο με το 9G-Tronic αυτόματο κιβώτιο της φίρμας.
 
Η νέα Mercedes S-Class θα κατασκευαστεί σε μια καινούρια γραμμή παραγωγής στο Sindelfingen της Γερμανίας.
 

PEUGEOT NEW EVANS
4green