8 φωτογραφίες »

Το Golf Variant.

Νέα VW Golf Variant και Alltrack

3.142 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2020)

Τα παράγωγα μοντέλα του νέου Golf συνεχίζουν να καταφτάνουν με τη Volkswagen να παρουσιάζει τα Golf Variant και Alltrack.


Μέσα στο καλοκαίρι είχαμε δει πολλές κατασκοπευτικές εικόνες της βάγκον έκδοσης του νέου Golf, ωστόσο ήρθε η ώρα της επίσημης παρουσίασης από τη γερμανική φίρμα. Σε σύγκριση με το εξερχόμενο μοντέλο, το νέο Golf Variant είναι μεγαλύτερο έχοντας μήκος 4,63 μέτρα και μεταξόνιο 2,68 μέτρα. Όπως είναι φυσικό οι παραπάνω αριθμοί έχουν επηρεάσει και τον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών που τώρα είναι μεγαλύτερος, όπως και τον χώρο αποσκευών, λαμβάνοντας αύξηση από τα 605 λίτρα στα 611. Αν πάλι τα πίσω καθίσματα «πέσουν», τότε ο χώρος αυξάνεται στα 1.642 λίτρα.
 
Από κει και πέρα ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό του Golf 8 Variant είναι η πόρτα του χώρου αποσκευών η οποία μπορεί να ανοίξει και χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιος τα χέρια του, ενώ όταν συμβεί αυτό θα μπορέσει κανείς να αντιληφθεί πως ο χώρος αποσκευών περιλαμβάνει γάντζους για τσάντες, καθώς και δύο πρίζες, μία πρίζα 12 βολτ και μία πρίζα 230 βολτ.
 
Το Golf Variant θα προσφέρεται με την ίδια γκάμα κινητήρων που διατίθεται το hatchback, που σημαίνει μια εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και ντίζελ και ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης. Επίσης ένα νέο Golf R Variant βρίσκεται σε εξέλιξη και θα είναι εξοπλισμένο με υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων και τετρακίνηση.
 
Μεταβαίνοντας στο Volkswagen Golf Alltrack,  έχει παρόμοιο σχήμα με το Variant, αλλά φυσικά αυξάνει την απόστασή του από το έδαφος, ενώ έρχεται στάνταρ με το σύστημα 4κίνησης 4Motion. Εξωτερικά, το Golf Alltrack είναι εξοπλισμένο επίσης με μαύρη πλαστική επένδυση. Η γκάμα των κινητήρων είναι παρόμοια με αυτή του Variant, ενώ κρατήστε πως έχει ικανότητα ρυμούλκησης 2 τόνων.
 
Οι πωλήσεις των νέων Golf Variant και Alltrack θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη στα τέλη του 2020.

Toyota
moto