O εσωτερικός διάκοσμος του νέου Qashqai θα μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτόν του Ariya concept που βλέπετε στην φωτογραφία.

Πιο hi-tech η καμπίνα στο νέο Νissan Qashqai

18.032 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2020)

To επόμενο Νissan Qashqai, εκτός από τις αναμενόμενες διαφορές που θα έχει στην εξωτερική του εμφάνιση, θα λάβει και πολύ διαφορετικό εσωτερικό διάκοσμο.


Η Νissan συνεχίζει να πραγματοποιεί δοκιμές πάνω στο επόμενης γενιάς Qashqai σε ακραίες καιρικές συνθήκες θέλοντας να είναι πανέτοιμη για όταν έρθει η ώρα να το παρουσιάσει.
 
Έχοντας ως δεδομένο πως η σχεδιαστική του ταυτότητα θα λάβει δάνειο πολλά στοιχεία από το IMQ concept που αποκαλύφθηκε πριν ένα χρόνο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το μοντέλο αναμένεται να λάβει τη χαρακτηριστική μάσκα V-Motion, αλλά το οπίσθιο άκρο λέγεται πως θα παρουσιαστεί πιο δυναμικό, με πιο λεπτά φωτιστικά σώματα. Σε γενικές γραμμές το ιαπωνικό SUV θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και χώρους από το τρέχον μοντέλο, ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με συγκεκριμένους αριθμούς αυτή τη στιγμή.

Μεγαλύτερες θα είναι αλλαγές στην καμπίνα, αφού ο εσωτερικός διάκοσμος θα είναι επιβεβαιωμένα πιο μοντέρνος και hi-tech. Το τιμόνι δεν θα έχει μεγάλες διαφορές αλλά αντιθέτως, ολοκαίνουριος θα είναι ο πίνακας οργάνων και η οθόνη για το σύστημα infotainment ενώ επίσης και τα μπουτόν για τον έλεγχο κλιματισμού θα είναι αρκετά διαφοροποιημένα.

Το νέο Qashqai θα προσφερθεί πιθανότατα μόνο με κινητήρες βενζίνης και με plug-in υβριδικά σύνολα, αφού οι κινητήρες ντίζελ αναμένεται να λάμψουν δια της απουσίας τους. Σχετικά με τον ενδεχόμενο ύπαρξης αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, οι πιθανότητες είναι μηδενικές και μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα. Στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης να σημειώσουμε πως η μάρκα μέσω του Ariya Concept δείχνει πως έχει σε προτεραιότητα να φέρει ένα μικρό ή μεσαίο SUV με αυτή τη δυνατότητα.

Σύμφωνα με όσα επικαλείται σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Financial Times», αν και το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai είχε αρχικά προγραμματιστεί να κάνει την εμφάνισή του και να ξεκινήσει την παραγωγή του κοντά στον Οκτώβρη, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Το εν λόγω ρεπορτάζ σημειώνει μάλιστα πως η καθυστέρηση θα είναι λίγων μηνών, υπογραμμίζοντας πως τελικά όλα τα παραπάνω θα συμβούν στα μέσα του 2021.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η Nissan σκοπεύει να κατασκευάσει τη νέα γενιά του Qashqai  στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ της Μεγάλης Βρετανίας. 
 

Hyundai
vw