3 φωτογραφίες »

Στα σκαριά το νέο 7θέσιο Ford Kuga

6.398 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2020)

Η Ford εξελίσσει το Kuga με τρεις σειρές καθισμάτων και δυνατότητα μεταφοράς 7 επιβατών, που θα ακούει στο όνομα Grand Kuga ή Kuga Max, θέλοντας να εμπλουτίσει τη γκάμα του δημοφιλούς SUV της.


Στο απόηχο της σταδιακής κατάργησης των μεγαλύτερων SUV (Edge) και πολυμορφικών της μοντέλων (S-Max και Galaxy), η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να εντάξει στο δυναμικό της μία μεγαλύτερη version του Kuga με τρεις σειρές καθισμάτων για την αμερικανική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά, που πιθανολοgείται ότι θα ακούει στο όνομα Grand Kuga ή Kuga Max.

Το νέο επταθέσιο Kuga θεωρείται δεδομένο πως θα είναι επιμηκυμένο και με μεγαλυτερο μεταξόνιο προκειμένου να χωρέσει την έξτρα σειρά καθισμάτων, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα επιβίβασης έως και 7 ατόμων στην καμπίνα του. Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αναφέρουν ότι θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα C2, πάνω στην οποία έχει χτιστεί η νέα τέταρτη γενιά του 5θέσιου Kuga που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Από εκεί και έπειτα, αλλαγές αναμένονται στον σχεδιασμό του πίσω μέρους του μικρομεσαίου SUV της Ford και κυρίως στην κλίση που θα δοθεί στις πίσω κολόνες, προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για τα κεφάλια των επιβατών της τρίτης σειράς. Το ντιζάιν του Grand Kuga ή Kuga Max θα αποκτήσει μια πιο τετράγωνη λογική, διατηρώντας όμως σε γενικές γραμμές αρκετά από τα γνώριμα στοιχεία του μοντέλου. Επιπλέον, η αύξηση του μήκους θα προσγειώσει την 7θέσια έκδοση του Kuga στην αμέσως επόμενη κατηγορία, εκείνη των μεσαίων SUV, θέτοντάς το αντιμέτωπο με εξίσου 7θέσια μοντέλα όπως τα Peugeot 5008, SEAT Tarraco, Skoda Kodiaq κ.ά..

Καταλήγοντας, στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων δεν περιμένουμε αλλαγές, με το μεγαλύτερο Kuga να διατηρεί τις επιλογές σε βενζίνη και diesel, αλλά και τις ήπια υβριδικές και Plug-In υβριδικές λύσεις. Το επερχόμενο «μακρύ» Kuga θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Βαλένθια, ενώ το επίσημο ντεμπούτο του αναμένεται μέσα στο 2022.

Mercedes
moto