7 φωτογραφίες »

Με τη νέα έκδοση του DS 7 Crossback η μάρκα αποτίει φόρο τιμής στο δημοφιλές μουσείο.

Το DS 7 Crossback του Λούβρου

5.601 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2020)

Πιστή στις γαλλικές καταβολές της η DS Automobiles συνεργάστηκε με το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι για τη δημιουργία μιας νέας περιορισμένης έκδοσης του DS 7 Crossback που πήρε την ονομασία «Louvre».


Με τη νέα έκδοση του DS 7 Crossback η μάρκα αποτίει φόρο τιμής στο δημοφιλές μουσείο και αυτό γίνεται εύκολα ορατό αρχής γενομένης από το εξωτερικό μέρος του SUV. Το DS 7 Crossback διαθέτει ειδικά σήματα «Louvre» τα οποία είναι διακριτικά ενσωματωμένα στο καπό, στις μπροστινές πόρτες και στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Από κει και πέρα τα φτερά, τα πλαίσια των παραθύρων και των φωτιστικών σωμάτων αλλά και οι μπάρες στην οροφή έχουν μαύρο φινίρισμα.   
 
Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει πως η χαρακτηριστική πυραμίδα του Λούβρου, δίνει την έμπνευση για τη διακόσμηση στα καπάκια των καθρεπτών, ενώ τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ολοκληρώνονται με το σετ αλουμινένιων τροχών μεγέθους 20 ιντσών.
 
Το μοτίβο της γυάλινης πυραμίδας του Λούβρου μεταφέρεται και στο εσωτερικό όπου προβάλλεται διακριτικά από μια τρισδιάστατη εικόνα στους αεραγωγούς, μια μικρή πλάκα στο ταμπλό, αλλά και στο καπάκι του μικρού χώρου αποσκευών που εδρεύει στην κεντρική κονσόλα. Όμως η σύνδεση του αυτοκινήτου με το μουσείο του Λούβρου είναι πιο εμφανής όταν ενεργοποιείται η κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών, καθότι εμφανίζει 182 εκθέματα από το μουσείο. Μέσα σε αυτά βρίσκεται και η δική μας, «Φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης», όπως φυσικά η «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι και «Ο Γάμος στην Κανά» του Πάολο Βερονέζε. Είναι ενδιαφέρον ότι κάθε έργο συνοδεύεται από ένα podcast που θα αναβαθμίσει τις γνώσεις των επιβατών σχετικά με την τέχνη και διατίθεται στα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά.
 
Οι ιδιοκτήτες του DS 7 Crossback Louvre θα έχουν επίσης στη διάθεση τους την κάρτα «Friends of the Louvre» η οποία θα τους παρέχει απεριόριστη είσοδο στο μουσείο, καθώς και άλλες προσφορές σε περισσότερα από εκατό άλλα μουσεία για ένα έτος.
 
Το DS 7 Crossback Louvre θα διατίθεται σε 4 χρώματα Ink Blue, Pearl Crystal, Perla Nera Black and Platinum Grey, ενώ οι διαθέσιμοι κινητήρες περιλαμβάνουν δύο plug-in υβριδικές επιλογές (300 και 225 ίπποι), δύο βενζινοκίνητες (180 και 225 ίπποι) και μία ντίζελ (180 ίπποι).
 
Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, σε Ευρώπη, Αφρική, Νότια Αμερική και Ασία.

Toyota
moto