6 φωτογραφίες »

Η Audi από το 2012 και έπειτα έχει κερδίσει πέντε φορές τον 24ωρο αγώνα του Nurburgring.

Νέο πράσινο και «κολάσιμο» Audi R8

4.549 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2020)

Βαθιά υπόκλιση στην πίστα του Nurburgring και γιορτή στην κληρονομιά που έχει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό κάνει η Audi και για την γερμανική μάρκα δεν υπήρχε καλύτερο αυτοκίνητο για αυτό το σκοπό από ένα πράσινο και «κολάσιμο» R8, το Audi R8 Green Hell Edition!


Η Audi έχει μια περίφημη κληρονομιά στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς μεταξύ άλλων από το 2012 και έπειτα έχει κερδίσει πέντε φορές τον 24ωρο αγώνα του Nurburgring. Έτσι πήρε την απόφαση να γιορτάσει το επίτευγμα της με μία νέα περιορισμένη έκδοση του Audi R8, που πήρε για όνομά της το προσωνύμιο της εν λόγω πίστας, δηλαδή «Green Hell» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Πράσινη Κόλαση».
 
Έτσι η μάρκα έδωσε στο συγκεκριμένο μοντέλο το κατάλληλο σκούρο πράσινο εξωτερικό χρώμα (Tioman), αλλά υπογραμμίζει πως υπάρχουν και άλλα χρώματα διαθέσιμα, όπως μαύρο, γκρι και λευκό. Πέραν του εξωτερικού χρωματισμού βλέπουμε πως το αυτοκίνητο συνδυάζεται με πολλά μαύρα χαρακτηριστικά σε όλες τους τις επιφάνειες. Παράλληλα μαύροι είναι και οι τροχοί των 20 ιντσών με κόκκινες πινελιές.
 
Στο εσωτερικό, υπάρχει πληθώρα από Alcantara στο τιμόνι, το κεντρικό υποβραχιόνιο, το ταμπλό κ.α. Η Audi χρησιμοποιεί πετρόλ ραφές για να κάνει αντίθεση με το μαύρο χρώμα που κυριαρχεί, ενώ βλέπουμε πως στα πατάκια είναι τυπωμένο το λογότυπο «GREEN HELL R8».
 
Η ισχύς προέρχεται από τον γνωστό κινητήρα V10 5,2-λίτρων της Audi που προσφέρει 620 ίππους. Η κίνηση οδηγείται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος quattro και του 7τάχυτου S Tronic κιβωτίου. Η Audi λέει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 331 χλμ./ώρα!
 
Το περιορισμένης έκδοσης R8 προς τιμήν του αγωνιστικού R8 LMS θα κατασκευάσει  στο εργοστάσιο «Böllinger Höfe». Μόλις 50 μονάδες θα παραχθούν με το κόστος απόκτησης να ορίζεται στα 233.949,59 ευρώ για τη Γερμανία.   

PEIRAIOS LEASING
NISSAN