7 φωτογραφίες »

Η μάσκα του νέου μικρού γερμανικού SUV αγκαλιάζει ως ενιαίο στοιχείο όλο το εμπρός τμήμα.

Ανανεωμένο Opel Crossland

38.480 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2020)

Αγνώριστο έγινε το Crossland μετά το γερό φρεσκάρισμα που του προσέφερε η Opel, υιοθετώντας φυσικά το νέο πρόσωπο της φίρμας, το Opel Visor. Δείτε τι άλλαξε και τι παρέμεινε ίδιο.


Στην επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου Crossland προχώρησε η Opel, με την μάρκα να διαφοροποιεί σε τέτοιο μεγάλο βαθμό την εξωτερική εμφάνιση του SUV που το έκανε σχεδόν αγνώριστο.

O λόγος αυτής της αλλαγής είναι γιατί το ανανεωμένο Crossland ενσαρκώνει και αυτό το νέο πρόσωπο της γερμανικής μάρκας, το Opel Vizor που πρωτοείδαμε στο ολοκαίνουριο Mokka. Το Vizor οπτικά επιμηκύνει το πλάτος και υιοθετεί μία απέριττη αισθητική με λιγότερα στοιχεία στην πρόσοψη. Το θρυλικό έμβλημα του κεραυνού της Opel κυριαρχεί υπερήφανα στο κέντρο. Στο πίσω τμήμα, νέα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα αναδεικνύουν το κλασικό μοτίβο «φτερού» της Opel, ενώ η πολύ γυαλιστερή μαύρη πίσω πόρτα (που διατίθεται σε συνδυασμό με τη μαύρη οροφή) δείχνει το νέο Crossland φαρδύτερο και ισχυρότερο.

Νέες είναι και οι εμπρός και πίσω ποδιές (βαμμένες ασημί στη έκδοση Ultimate), τα εμπρός φώτα ομίχλης LED (με χρωμιωμένο διάκοσμο στα Ultimate και Elegance), ένα χρωμιωμένο διακοσμητικό θυρών στην έκδοση Ultimate, και νέα γκάμα ζαντών αλουμινίου 16" και 17". Και οι δύο διαστάσεις διατίθενται σε πολύ γυαλιστερό μαύρο (σε διχρωμία ή μονόχρωμο) ενώ οι 16άρες ζάντες διατίθενται επιπλέον και σε ασημί.

Αλλαγές στο εσωτερικό δεν υπάρχουν πέρα από τον νέο περιστροφικό επιλογέα με το οποίο ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο mode οδήγησης. Με το σύστημα «IntelliGrip» σας δίνεται τη δυνατότητα επιλογής κάποιας λειτουργίας Normal, Snow, Mud και Sand ενώ από εκεί υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του ESP. Το σύστημα αυτό διασφαλίζει ότι το Crossland έχει όσο το δυνατόν περισσότερη πρόσφυση πάνω σε «δύσκολες» επιφάνειες. Τέλος, η Opel ανακοινώνει ότι έχει βελτιώσει την ανάρτηση του SUV.

Το Crossland θα είναι επίσης διαθέσιμο σε έκδοση GS Line που θα περιλαμβάνει μαύρες ζάντες αλουμινίου 17`` μαύρη οροφή, κόκκινη «υπογραφή» στα φώτα ημέρας, εργονομικά καθίσματα AGR για τον οδηγό και το συνοδηγό, πίσω φωτιστικά σώματα LED και ράγες οροφής.

H παλέτα των κινητήρων συνόλων από τελείται από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στα 1.200 και 1.500 κ.εκ. με την μάρκα να ανακοινώνει πως όλα τα μοτέρ που προσφέρονται είναι εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές ρύπων Εuro 6d. Πρώτη επιλογή στην βενζίνη είναι ο 1,2 λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας με απόδοση 83 άλογα σε συνδυασμό με 5άρι μηχανικό κιβώτιο με το επόμενο βήμα να γίνεται με τον turbo μοτέρ ίδιων κυβικών με απόδοση 110 άλογα. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,2 λίτρων με ισχύ 130 άλογα με 6άρι μηχανικό ή 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Στο πετρέλαιο, η μόνη επιλογή είναι ένας 1.500άρης κινητήρας με ισχύ είτε 110 είτε 120 άλογα με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο αντίστοιχα.

Το ανανεωμένο Opel Crossland θα φτάσει στις αντιπροσωπείες στις αρχές του 2021.
 

peugeot
skoda