Δοκιμή: Νέο Audi A1 citycarver
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο Audi A1 citycarver

37.131 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2020)

One of a kind: Η έκδοση citycarver χαρίζει στο μικρό Audi A1 έναν ξεχωριστό και περιπετειώδη χαρακτήρα και το τοποθετεί στην αγορά ως το πιο compact premium crossover.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


What is new
- Μήκος 4.046 χλστ.
- Με crossover χαρακτήρα
- 1,5 λτ. με 150 ίππους
- Από 24.990 ευρώ

Η Audi διευρύνει την γκάμα του μικρού Α1 με την πιο περιπετειώδη έκδοση αυτού την citycarver. Πρόκειται για μια έκδοση με crossover χαρακτηριστικά που το καθιστούν ως μέλος της ευρύτερης οικογένειας SUV/crossover και allroad μοντέλων της Audi, ενώ αποτελεί μια πολύ έξυπνη σε σύλληψη και υλοποίηση ιδέα. Ουσιαστικά αυτή η έκδοση βασίζεται στην Sportback, έχει όμως 4 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (από την ανάρτηση και το συνδυασμό ελαστικών – ζαντών) και εκφράζει με την σχεδίασή της ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον προφίλ. Η μέχρι στιγμής βασική έκδοση είναι η A1 citycarver 35 TFSI που κοστίζει από 24.990 ευρώ, ενώ η ίδια έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic των 7 σχέσεων που δοκιμάζουμε κοστίζει από 27.620 ευρώ. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

Εμφάνιση: Ψήλωσε και έγινε πιο «σκληροτράχηλο»
Το κύριο χαρακτηριστικό του Audi A1 citycarver είναι πως στα μόλις 4.046 χλστ. του μήκους του καταφέρνει και βγάζει την crossover αλλά και την premium αύρα των μεγαλύτερων Audi. Ως υπερυψωμένη και με crossover χαρακτήρα έκδοση,  διαφοροποιείται σημαντικά από το A1 Sportback. Εδώ έχουμε ένα σαφώς πιο «off road» κοστούμι το οποίο συνηθίζεται να βλέπουμε στα allroad μοντέλα της premium φίρμας. Ποδιές ασημί χρώματος στους ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους τροχούς και πλαϊνά μαρσπιέ χαρίζουν αυτό τον περιπετειώδη χαρακτήρα στο Α1 μαζί με την συνολική αύξηση του από το έδαφος κατά 4 εκατοστά, ενώ η μπροστινή γρίλια παραπέμπει σε εκείνη των Q μοντέλων της. Παράλληλα ως μια ξεχωριστή και νεανική πρόταση, το A1 citycarver προσφέρει αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης με δυνατότητα επιλογής δίχρωμης οροφής και συνδυασμό με 9 χρώματα αμαξώματος.

Κινητήρας- Κιβώτιο: Ισχυρός και πολιτισμένος

Εσωτερικό: Πλούσιο & ευχάριστο σε διάκοσμο

Στο δρόμο: Πιο άνετο, το ίδιο ευχάριστο, πατάει & χώμα

Η γνώμη μας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
NISSAN