6 φωτογραφίες »

Ντεμπούτο για το νέο VW Golf GTI Clubsport που διαθέτει 300 ίππους και 400 Nm ροπής.

Νέο VW Golf GTI Clubsport με 300 PS

17.584 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2020)

Το ντεμπούτο του κάνει το Volkswagen Golf GTI Clubsport, το οποίο με βελτιωμένο τον κινητήρα, την ανάρτηση και το τιμόνι υπόσχεται να είναι ακόμα πιο συναρπαστικό στην οδήγηση απ το Golf GTI.


Ξεκινώντας από το κομμάτι του κινητήρα, το 2λιτρο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο  μοτέρ που βρίσκουμε και στο Golf GTI, προσφέρει στο Clubsport, 300 ίππους και 400 Nm ροπής, ισχύς μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή του Golf GTI το οποίο διαθέτει 250 ίππους και 370 Nm. To 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα και υπάρχει ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα. Να σημειώσει πως το μοτέρ συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.
 
Από κει και πέρα η VW αναφέρει πως το Clubsport διαθέτει αναβαθμισμένο το σύστημα Vehicle Dynamics Manager που μεταξύ άλλων το βοηθάει κατά τη διάρκεια των στροφών, ενώ παράλληλα εξαλείφει την υποστροφή που θα βρείτε σε ένα παραδοσιακό όχημα με κίνηση μπροστά. Αναφορικά με την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος η μάρκα σημειώνει πως χάρη στην ανάρτηση είναι κατά 15 χιλιοστά μικρότερη από αυτή του GTI. Μέρος των νέων στοιχείων του Golf GTI Clubsport είναι επίσης και το οδηγικό προφίλ «Special», το οποίο είναι ειδικά αφιερωμένο στην πίστα του Nürburgring, περιλαμβάνοντας πιο μαλακές ρυθμίσεις ανάρτησης σε σχέση με το οδηγικό mode, «Sport».
 
Εξωτερικά το Clubsport μπορεί εύκολα να γίνει αναγνωρίσιμο χάρη στο κυψελωτό πλέγμα που βρίσκουμε στον μπροστινό προφυλακτήρα και τα μαύρα αυτοκόλλητα χαμηλά στις μπροστά πόρτες. Το μοντέλο πατάει σε ζάντες 18 ιντσών, διαθέσιμοι αλλά προαιρετικοί είναι ωστόσο και τροχοί 19 ιντσών. Στο πίσω μέρος υπάρχει μία γυαλιστερή μαύρη αεροτομή και δύο ωοειδείς απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.
 
Στο εσωτερικό το Clubsport διατίθεται στάνταρ με ταπετσαρία υφάσματος ArtVelours της VW, με το διάτρητο δέρμα να είναι μια από τις επιλογές. Τέλος την εμφάνισή τους κάνουν κόκκινες ραφές, όπως και πολλά αλουμινένια χαρακτηριστικά.
 
Οι λεπτομέρειες τιμολόγησης και διαθεσιμότητας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. 

Toyota
test center