3 φωτογραφίες »

Στα σκαριά ένα ακόμη πιο «καυτό» Toyota GR Yaris;

7.679 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2020)

Τι γυρεύει στο Nurburgring το Toyota GR Yaris εξοπλισμένο με νέα αεροδυναμικά μέρη και συστήματα μετρήσεων; Η Τοyota ίσως να μην έχει πει την τελευταία της λέξη για το ιαπωνικό hot-hatch.


Το τετρακίνητο Toyota GR Yaris των 261 ίππων έχει αρχίσει ήδη να διατίθεται στην Ευρώπη αλλά φαίνεται πως οι Ιάπωνες εργάζονται ήδη πάνω σε μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του hot-hatch, τουλάχιστον σύμφωνα με τις φωτογραφίες που ήρθαν στο φως από τις δοκιμές που κάνει η φίρμα στο Nürburgring Nordschleife.

Οι φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως δείχνουν το Toyota GR Yaris να κάνει γύρους στο Ring «φορτωμένο» με νέα αεροδυναμικά μέρη και ειδικό εξοπλισμό μετρήσεων. Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν την τεράστια αεροτομή που έχει προστεθεί στο πίσω μέρος αλλά και τα μικρά αεροδυναμικά βοηθήματα που έχουν τοποθετηθεί μπροστά αλλά και πίσω από τους εμπρός τροχούς αλλά και την καμουφλαρισμένη μαύρη οροφή που πιθανότατα έχει κατασκευαστεί από ανθρακόνημα για να μειώσει το βάρος του ιαπωνικού hot-hatch.

Ο εξοπλισμός μετρήσεων έχει κουμπωθεί πάνω στο πίσω προφυλακτήρα και τις πίσω ζάντες ενώ το γεγονός ότι ο οδηγός φοράει κράνος , μας κάνει να πιστεύουμε πως η Toyota θέλησε να πιέσει το πανίσχυρο Yaris στα άκρα.

Να θυμίσουμε πως κάτω από το καπό του GR Yaris κρύβεται ένας 3κύλινδρος 12βάλβιδος turbo κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 261 ίππους και 360  Nm ροπής. Η ισχύς διοχετεύεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του νέου συστήματος τετρακίνησης το οποίο η Toyota ονομάζει GR-FOUR . Το εν λόγω μοντέλο είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας και όποιος θέλει να το αποκτήσει θα πρέπει να καταβάλλει 42.670 ευρώ. 
 

Hyundai
vw