5 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Mercedes-AMG A45 S

37.062 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2021)

Hot hatch σαν Supercar: Η Mercedes-AMG A45 S είναι η κορυφαία έκδοση της Α-Class και ανεβάζει τον πήχη τρομακτικά στην κατηγορία με τον σπορ χαρακτήρα και τις επιδόσεις της.

Η κατηγορία των hot hatches μοντέλων είχε κατά καιρούς κάποιες πολύ αξιόλογες προτάσεις και κάποιες που ξεχώριζαν αμέσως από τον ανταγωνισμό. Μια τέτοια πρόταση είναι η Mercedes-AMG A45 S. Η πληρότητά της και η προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει δοθεί για να αποσπάσει αυτό τον τίτλο δεν συνδυάστηκαν ποτέ τόσο ιδανικά σε αυτοκίνητο της κατηγορίας. Είναι premium, είναι υπερβολικά γρήγορη, είναι εξαιρετικά εθιστική και αποτελεσματική στο δρόμο και είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον hot hatch σήμερα. Ίσως και του χθες, αν αναλογιστούμε ωστόσο πως «χθες» δεν μπορούσε κανένα αυτοκίνητο να έχει πρόσβαση στις σημερινές τεχνολογίες που χρησιμοποιεί και ενσωματώνει η A45 S. Ο βασιλιάς βρίσκεται στο θρόνο του λοιπόν και πάμε να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Eμφάνιση: Πιο φαρδιά, πιο χαμηλή πιο σπορ αλλά και πάλι A-Class
Σχεδιαστικά η AMG A45 S διαφέρει αρκετά από τις απλές εκδόσεις της A-Class με το 5θυρο κατά τα άλλα εκλεπτυσμένο αμάξωμα να είναι πιο χαμηλό και πιο φαρδύ κάτι που φαίνεται και με το μάτι. Τα φουσκωμένα φτερά φιλοξενούν τα αυξημένα μετατρόχια και ζάντες 19 ιντσών με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και μονοπίστονες 330 χλστ. πίσω, η μάσκα παραπέμπει στα μεγαλύτερα AMG μοντέλα της εταιρείας και ο σπορ χαρακτήρας συμπληρώνεται από τον εντυπωσιακό προφυλακτήρα εμπρός αλλά και τον πίσω με τις 4 απολήξεις των εξατμίσεων και τον διαχύτη που ενσωματώνει. Αν θέλει κάποιος κάτι πιο σπορ και λειτουργικό αεροδυναμικά, μπορεί να επιλέξει το προαιρετικό πακέτο αεροδυναμικής AMG που ξεχωρίζει για την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος και τα flic στις εισαγωγές αέρα εμπρός. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

peugeot
skoda