6 φωτογραφίες »

Η Land Rover έχει ξεκινήσει τη διάθεση του ανανεωμένου Discovery από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανανεωμένο Land Rover Discovery

6.278 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2020)

Το ανανεωμένο Discovery παρουσίασε επίσημα η Land Rover, προσφέροντάς του αναθεωρημένο στυλ, ανανεωμένο εσωτερικό και νέες επιλογές κινητήρα.


Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, οι αλλαγές που έχει δεχθεί το Discovery χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα μετριοπαθείς, καθώς είναι δύσκολο να εντοπιστούν με την πρώτη ματιά. Ωστόσο η ελαφρώς διαφορετική μάσκα, πλαισιώνεται από νέας σχεδίασης προβολείς. Οι αλλαγές έχουν μεταφερθεί και στο πίσω μέρος, με νέα φώτα, αλλά και ένα τροποποιημένο προφυλακτήρα. Τέλος στη μέση της πόρτας του χώρου αποσκευών παρατηρούμε μία μαύρη επένδυση ασύμμετρης σχεδίασης που φιλοξενεί το χώρο τοποθέτησης της πινακίδας.
 
Περισσότερες είναι οι αλλαγές εντός της καμπίνας, καθώς υπάρχει ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας που είναι παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται στο Defender. Διαθέτει οθόνη αφής 11,4 ιντσών και δυνατότητα λήψης ενημερώσεων ασύρματα (over-the-air). Από εκεί και πέρα ανασχεδιασμένα είναι το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων, ενώ οι επιβάτες των πίσω θέσεων σύμφωνα με τη μάρκα απολαμβάνουν πλέον πιο άνετα καθίσματα και νέους αεραγωγούς.
 
Στα μηχανικά σύνολα η Land Rover δίνει στο Discovery τέσσερις επιλογές, δύο βενζίνης και άλλες τόσες diesel, τρεις από τις οποίες είναι ήπια υβριδικές συνδυασμένες με 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα. Πρώτη επιλογή στη βενζίνη είναι ο 4κύλινδρος 2λιτρος κινητήρας όπου προσφέρει 300 ίππους και 400 Nm ροπής, ενώ η δεύτερη αφορά τον 6κύλινδρο 3λιτρο ήπια υβριδικό κινητήρα που έχει ισχύ 360 ίππων και 500 Nm ροπής. Οι δύο επιλογές στο diesel είναι αμφότερες ήπια υβριδικές, αφορούν το 6κύλιδνρο μοτέρ των 3,0 λίτρων που προσφέρει είτε 249 ίππους και 570 Nm ροπής, είτε 300 άλογα και 650 Nm ροπής.      
 
Η Land Rover έχει ξεκινήσει τη διάθεση του ανανεωμένου Discovery από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου με την τιμή του να ξεκινά από τις 53.655 λίρες (περίπου 59.461 ευρώ).
 

Toyota
test center