8 φωτογραφίες »

H νέα έκδοση του Wrangler μοιράζεται πολλά στοιχεία με το κλασικό Wrangler.

Ντεμπούτο για το Jeep Wrangler Rubicon 392

8.426 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2020)

Πολύ γρήγορα κινήθηκε η Jeep σχετικά με την αποκάλυψη του νέου Wrangler που θα είναι εξοπλισμένο με V8 κινητήρα, αφού λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση της ύπαρξης του μοντέλου, προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήριά του. Ιδού το Jeep Wrangler Rubicon 392.


Η νέα έκδοση του Wrangler μοιράζεται πολλά στοιχεία με το κλασικό Wrangler, ωστόσο δεν είναι λίγα και τα χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα «αδέλφια» του. Πρώτο και βασικότερο όλων είναι ο κινητήρας. Όπως αναμένονταν το Jeep Wrangler Rubicon 392 είναι εξοπλισμένο με έναν ατμοσφαιρικό V8 6,4 λίτρων κινητήρα που προσφέρει 477 ίππους και 637 Nm ροπής. Η ισχύς σύμφωνα με τη μάρκα είναι ικανή για δώσει στο μοντέλο της δυνατότητα να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.
 
Να σημειωθεί πως το μοτέρ συνδυάζεται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με paddles στο τιμόνι. Παράλληλα το Jeep Wrangler Rubicon 392 διαθέτει, ενεργό σύστημα εξάτμισης, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στο αναθεωρημένο σύστημα ανάρτησης, ενώ «φοράει» ελαστικά 33 ιντσών σε τροχούς 17 ιντσών. Φυσικά όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις τέσσερεις επιλογές κίνησης, 4WD Auto, 4WD High, Neutral και 4WD Low, του δίνουν μεγαλύτερες ικανότητες σε παντός εδάφους off-road διαδρομές.
 
Οπτικά, το Rubicon 392 διαθέτει τα απαραίτητα σήματα για να ξεχωρίζει, όπως προαναφέραμε εξοπλίζεται από διαφορετικούς τροχούς, ενώ το καπό φέρει έναν μεγάλο αεραγωγό. Η μάσκα είναι επίσης βελτιστοποιημένη για την καλύτερη ψύξη του V8 μοτέρ. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας νέος πίνακας οργάνων, ενώ τα καθίσματα φέρουν την ονομασία της έκδοσης. Παράλληλα όπως συμβαίνει με πολλά μοντέλα της FCA και της Jeep, μεγάλος είναι ο κατάλογος των αξεσουάρ που προσφέρει η Mopar.
 
Κλείνοντας, η Jeep δεν ξεκαθαρίζει εάν το Rubicon 392 είναι διαθέσιμο μόνο σε τετράθυρη έκδοση, ωστόσο αυτό φαίνεται το πιο πιθανό, ενώ καμία αναφορά δεν έγινε στο κόστος απόκτησης και σε ποιες αγορές θα διατεθεί πέραν από αυτή των ΗΠΑ.

Toyota
moto