2 φωτογραφίες »

Τα ανεξάρτητα σχέδια προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Σχέδια «προάγγελοι» του νέου Nissan Qashqai

41.202 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2020)

Το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai έχει μπει στην τελική ευθεία για να πραγματοποιήσει την αποκάλυψή του και ανεξάρτητα σχέδια έρχονται να μας προϊδεάσουν για την τελική εξωτερική εμφάνιση που θα έχει το best seller ιαπωνικό SUV.


Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα καμουφλαρισμένες εικόνες του νέου Nissan Qashqai, τις οποίες συνόδευσε με πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά του μοντέλου που αναμένεται να δούμε επίσημα στις αρχές του 2021 και οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές έπιασαν δουλειά. Έτσι μπορούμε σήμερα να έχουμε τις πρώτες ανεπίσημες μεν εικόνες, ικανές δε να μας προσφέρουν μία πρώτη εικόνα του δημοφιλούς SUV.
 
Στις εικόνες που βλέπουμε είναι εμφανή τα πολλά στοιχεία από το IMQ concept με τη χαρακτηριστική μάσκα V-Motion να συνδυάζεται με οριζόντιους προβολείς. Θυμίζουμε πως για τους προβολείς οι Ιάπωνες είπαν πως έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν αυτόματα τη δέσμη τους σύμφωνα με τις οδικές συνθήκες και τους άλλους χρήστες του δρόμου. Η δέσμη χωρίζεται σε 12 μεμονωμένα στοιχεία που απενεργοποιούνται επιλεκτικά κατά την ανίχνευση ενός επερχόμενου οχήματος. Στο πίσω μέρος ο σχεδιασμός είναι λιγότερο εντυπωσιακός, ωστόσο μπορεί να χαρακτηριστεί σύγχρονος και ικανός να καλύψει τα γούστα όλων τω πελατών της μάρκας.
 
Άλλες πληροφορίες που έχει επιβεβαιώσει η Nissan αναφέρουν πως το νέο Qashqai θα βασιστεί στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας CMF-C της Συμμαχίας, που χρησιμοποιεί περισσότερο χάλυβα υψηλής αντοχής από ό, τι πριν, είναι ελαφρύτερη και κατά 41% πιο άκαμπτη από πριν.
 
Για τους κινητήρες η μάρκα επιβεβαίωσε το τέλος του ντίζελ και τον ερχομό του υβριδικού e-Power μοντέλου. Παράλληλα η γκάμα των μηχανικών συνόλων θα αποτελείται ακόμα από έναν βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων διαθέσιμο με δύο ιπποδυνάμεις (πιθανότατα 138 και 155 ίππων) συνδυασμένο με ήπια υβριδικό σύστημα 12 βολτ.
 
Τέλος, η νέα γενιά του Qashqai θα είναι εξοπλισμένη με την τελευταία έκδοση του ημιαυτόνομου συστήματος οδήγησης ProPilot.  

Hyundai
vw