To σχέδιο για το επόμενο C5 από το γαλλικό περιοδικό L' Argus.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To σχέδιο για το επόμενο C5 από το γαλλικό περιοδικό L' Argus.

Θα συνδυάζει δύο κόσμους το νέο Citroen C5

24.470 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2020)

Το επόμενο C5 δεν θα είναι ένα παραδοσιακό σεντάν αλλά ένα μοντέλο που θα συνδυάζει τους χώρους μιας μπερλίνας με την απόσταση από το έδαφος ενός SUV.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


To 2021 θα είναι ένα «γεμάτο» έτος για τον όμιλο PSA καθώς, μεταξύ άλλων, έχει ήδη γίνει γνωστό πως θα δούμε τις νέες γενιάς των Peugeot 308 και DS 4 και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Renault Megane.

Και η Citroen δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια  καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως η γαλλική φίρμα ετοιμάζει το νέας γενιάς C5, o προκάτοχος του οποίου είχε σταματήσει να προσφέρεται εδώ και τρία χρόνια. Η νέα γενιά, με κωδική ονομασία Ε43, δεν θα έχει ένα παραδοσιακό αμάξωμα τύπου σεντάν αλλά θα υιοθετεί ριζοσπαστική σχεδίαση.

Το επόμενο C5 φαίνεται πως θα συνδυάσει στοιχεία από δύο διαφορετικά concept που παρουσιάστηκαν από την φίρμα τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, το C5 θα υιοθετήσει το μακρύ και αρκετά ριζοσπαστικό αμάξωμα του CXperience concept που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2016 αλλά ταυτόχρονα, οι Γάλλοι πιστεύουν πως το αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και crossover χαρακτηριστικά, αντλώντας έμπνευση από το 19_19 concept που παρουσιάστηκε το 2019. Το αυτοκίνητο θα είναι ουσιαστικά ένα υπερυψωμένο σεντάν με μυώδη φτερά, αμάξωμα με πολλές νευρώσεις και αρκετά κατακλινή οροφή, όπως μπορείτε να δείτε στο ψηφιακό σχέδιο του γαλλικού περιοδικού L` Argus.

To νέο C5 θα βασιστεί πιθανότητα στην πλατφόρμα του Peugeot 508 κάτι που θα συνεπάγεται αυτόματα πως θα πάρει δάνειο την παλέτα κινητήριων συνόλων του μοντέλου με σήμα το λιοντάρι.

Τα σεντάν δεν σημειώνουν καλές πωλήσεις κατά την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη, αλλά η Citroen έχει αποφασίσει να αυξήσει την παρουσία της σε άλλες αγορές- κυρίως στην Κίνα - όπου οι μπερλίνες ξεπερνούν σε πωλήσεις τα SUV.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center