2 φωτογραφίες »

Οι εικόνες είναι ανεξάρτητες της Kia και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Με ριζοσπαστικό σχεδιασμό το νέο Kia Sportage

27.008 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2020)

Η Kia βάζει τις τελευταίες πινελιές στο ολοκαίνουργιο Sportage το οποίο από το νέο έτος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, έχοντας ως ατού μεταξύ άλλων τον τολμηρό και σύγχρονο σχεδιασμό του.


Δεν είναι μυστικό πως η Kia έχει μπει στην τελική ευθεία της κατασκευής της νέας γενιάς του Sportage. Το νέο SUV είναι προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο του περίπου στα μέσα του 2021, με τον Απρίλιο να είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο μήνας που η πέμπτη γενιά του κορεατικού μοντέλου θα παρουσιαστεί στο κοινό.
 
Όπως έκαναν οι σχεδιαστές της Hyundai με το Tucson, έτσι και η σχεδιαστική ομάδα της Kia επέλεξε μια τολμηρή εμφάνιση για το Sportage που θα το βοηθήσει να ξεχωρίσει σε ένα πολυσύχναστο τμήμα. Επίσημες εικόνες που να μας διαφωτίζουν για την εξωτερική εμφάνιση που θα έχει δεν έχουν κυκλοφορήσει, ωστόσο τα ανεξάρτητα σχέδια που έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν μια πρώτη «γεύση».   
 
Από τα σχέδια ξεχωρίζει η χαρακτηριστική γρίλια με την ονομασία «μύτη της τίγρης» που μεγαλώνει περισσότερο από οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο και οριοθετείται από τα λεπτά φώτα ημέρας. Οι προβολείς στο εμπρόσθιο μέρος θα είναι λιγότερο ριζοσπαστικοί, ενώ στο πίσω μέρος το Sportage θα υιοθετήσει και αυτό μία φωτιζόμενη λεπτή LED μπάρα που έχει το ρόλο του συνδετικού κρίκου των φωτιστικών σωμάτων.
 
Η καμπίνα του Sportage είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τα χνάρια του Tucson και να εξοπλιστεί με δύο ψηφιακές οθόνες 10,25 ιντσών, μία έχοντας το ρόλο του πίνακα οργάνων και η άλλη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Φυσικά περισσότερα θα είναι τα νέα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας. Μέσα στις νέες τεχνολογίες πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να βρούμε και ένα ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης, ίσως και ένα ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης, επιτρέποντας στο Sportage να επιταχύνει, να φρενάρει και να οδηγεί σε λωρίδες για μικρές χρονικές περιόδους προτού χρειαστεί παρέμβαση από τον οδηγό.
 
Τέλος, όσον αφορά στα κινητήρα σύνολα, το νέο Sportage αναμένεται να υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό την παλέτα του νέου Tucson που περιλαμβάνει εκδόσεις σε βενζίνη και diesel, ήπια υβριδικές επιλογές, plug-in υβριδικό και υβριδικό μηχανικό σύνολο.    

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center