3 φωτογραφίες »

Ψηφιακή πρόταση για το νέο Audi RS3 από την Χ-Τοmi.

Με 400+ άλογα το Audi RS3

16.399 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2020)

H Mercedes-AMG A 45 S φαίνεται πως απολαμβάνει τους τελευταίους μήνες ως το πιο ισχυρό hot-hatch της αγοράς, αφού φημολογείται πως το νέο RS3 θα την αφήσει πίσω του...


Τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει στο φως μια σειρά από νέες πληροφορίες και φήμες σχετικά με τον ερχομό του νέου Audi RS3 σε Sportback και σεντάν έκδοση, του μοντέλου που ίσως εκθρονίσει την Mercedes-AMG A 45 S ως το πιο ισχυρό hot-hatch που έχει φτιαχτεί ποτέ.

«Πιστεύω πως το αυτοκίνητο αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Audi Sport και αποτελεί μεγάλο μέρος του DNA της φίρμας. Να είστε σίγουροι πως σε κάθε μελλοντικό RS μοντέλο, πάντα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» δήλωσε ο επικεφαλής της Audi Sport στον τομέα των Πωλήσεων και του Marketing.

Πηγή ισχύος του νέου Audi RS3 θα είναι και πάλι ο 5κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,5 λίτρων με την ιπποδύναμη να φτάνει τα 420 άλογα και τα 500 Nm ροπής. Ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ είναι πιθανό το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με σύστημα Torque Vectoring που θα του χαρίζει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά στις στροφές. Πιθανό είναι ωστόσο να δούμε και μια Performance έκδοση με 450 άλογα με σκοπό να αποτελέσει το πιο ισχυρό hot-hatch της αγοράς.

Όσον αφορά την εμφάνισή του, πηγές από το στρατόπεδο της φίρμας λένε πως, η σχεδίασή του θα είναι λίγο πιο επιθετική από αυτή του S3 αφού θα εξοπλίζεται με νέες ζάντες με περισσότερες ίντσες, μεγαλύτερα και ισχυρότερα φρένα,  προφυλακτήρες με μεγαλύτερους αεραγωγούς, πιο μυώδεις θόλους , πλαϊνές ποδιές, νέο σύστημα εξάτμισης και μεγαλύτερη αεροτομή.

Ο ερχομός του RS3 φαίνεται πως είναι προγραμματισμένος για τον Σεπτέμβριο του 2021.
 
 

peugeot
skoda