9 φωτογραφίες »

Σπορτίφ νέο Skoda Scala Edition S με 190 PS

10.309 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2021)

H Skoda συνεργάστηκε με την ABT Sportsline για να αυξήσει την ισχύ του 1,5 λίτρων κινητήρα του στα 190 άλογα, για όσους επιθυμούν ένα πιο γρήγορο και ισχυρό Scala.


Tην πιο ισχυρή έκδοση του νέου Scala παρουσίασε η Skoda κάτω από το όνομα Edition S, κάνοντας γνωστό πως για την κατασκευή του αυτοκινήτου, συνεργάστηκε στενά με την ABT Sportsline, τον βελτιωτικό οίκο που είναι γνωστός για τα πακέτα που προσφέρει πάνω στα μοντέλα του Volkswagen Group.

Κάτω από το καπό του Scala Edition S βρίσκεται ο γνωστός τετρακύλινδρος ΤSI κινητήρας των 1,5 λίτρων, όμως η ABT κατάφερε να του προσφέρει επιπλέον 40 άλογα και 40 Nm ροπής, φτάνοντας την συνολική ισχύ του στα 190 άλογα και τα 290 Nm ροπής. Η μετάδοση που επιλέχτηκε είναι η χειροκίνητη των 6 σχέσεων και όχι το DSG κιβώτιο, με την κίνηση να στέλνεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Η Εdition S βασίζεται πάνω στην έκδοση Monte Carlo (που περιλαμβάνει πιο σπορτίφ προφυλακτήρες, μαύρες λεπτομέρειες σε όλο το αμάξωμα, πλαϊνές ποδιές κ.α) αλλά εξοπλίζεται επίσης με πιο σφικτή ανάρτηση που φέρνει επίσης το αυτοκίνητο 15 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος, νέες 18άρες ζάντες της ABT, νέους μαύρους διαχύτες εμπρός και πίσω, νέα μαύρη αεροτομή στο τέλος της οροφής, πεντάλ από αλουμίνιο και μαύρες υφασμάτινα καθίσματα. Τα χρώματα που γίνονται διαθέσιμα είναι τα Steel Gray, Black Magic Pearl Effect και το Velvet Red Premium Metallic των εικόνων.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 500 αυτοκίνητα, με το καθένα από αυτά να τιμάται από 33.790 ευρώ στην Γερμανία, περίπου 9.000 ευρώ περισσότερα από όσο κοστίζει στην ίδια χώρα, η έκδοση Monte Carlo με το μοτέρ των 150 ίππων πάνω στην οποία βασίζεται η Edition S.
 

Toyota
test center