H teaser εικόνα για τον ερχομό της νέας Fabia.

Προ των πυλών η νέα Skoda Fabia

3.892 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2021)

Οι Τσέχοι έδωσαν στην δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα της ολοκαίνουριας Fabia που θα κάνει ντεμπούτο την άνοιξη. Διαβάστε τι γνωρίζουμε για την εμφάνισή της και τα μοτέρ που θα έχει κάτω από καπό.


Την πρώτη εικόνα teaser για τη νέα Fabia αποκάλυψε η Skoda, ανακοινώνοντας παράλληλα πως ο αντιπρόσωπός της στην κατηγορία των μικρών θα κάνει πρεμιέρα σε λίγους μήνες, μέσα στην άνοιξη.

Η Fabia θα τοποθετηθεί κάτω από Scala, το οποίο, μαζί με το Vision RS concept, θα δώσουν δάνειο πολλά σχεδιαστικά στοιχεία στη νέα γενιά. Ενώ, η τωρινή Fabia βασίζεται πάνω την παλιά PQ26 πλατφόρμα του Volkswagen Group, ο διάδοχος θα χρησιμοποιήσει το MQB-Α0 δάπεδο, πάνω στο οποίο έχουν «χτιστεί» τα VW Polo και T-Cross, τα SEAT Ibiza και Arona, το Audi A1 και το Skoda Kamiq, μεταξύ άλλων.

Η μετάβαση στη νέα πλατφόρμα θα δώσει την δυνατότητα στην Fabia να εξοπλιστεί με πλήθος μοντέρνων τεχνολογιών από τα ράφια του ομίλου. Μεγαλύτερο θα είναι το μεταξόνιό της, κάτι που συνεπάγεται, πιθανότητα, πως οι πίσω επιβάτες θα έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια τους και ότι ο χώρος αποσκευών θα αυξηθεί κατά 50 λίτρα.

Τέλος, σχετικά με το κομμάτι των κινητήρων έχει σχηματιστεί έντονη φημολογία πως βασική επιλογή θα συνεχίσει να αποτελεί ο 1,0 λίτρου TSI προσφέροντας 95 και 110 ίππους. Δεν αποκλείεται να δούμε μία έκδοση της Fabia με τον TSI 1,5 λίτρων κινητήρα εξοπλισμένο με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, ενώ κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν πως η νέα Fabia θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ήπια υβριδική τεχνολογία του ομίλου VW αργότερα. Φυσικά όλα αυτά μένουν να επιβεβαιωθούν με το επίσημο ντεμπούτο της νέας Fabia.

H Fabia θα προσφερθεί τόσο σε hatchback όσο και σε wagon έκδοση, απόφαση λογική, αν λάβει κάποιος υπόψη του πως η Combi έκδοση αποτέλεσε το 34% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου.
 
 

OPEL NEA MONTELA
test center