14 φωτογραφίες »

Δοκιμή: SEAT Leon e-Hybrid με 204 PS

32.524 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2021)

Το ισχυρότερο Leon είναι το πιο φθηνό plug- in της αγοράς: To SEAT Leon e-Hybrid προσφέρει τα πλεονεκτήματα, αλλά και τις αδυναμίες των plug-in υβριδικών μοντέλων, με τη χαμηλότερη -για αυτοκίνητο αυτής της τεχνολογίας- τιμή της αγοράς.

What is new
- Το Leon που μπαίνει (και) στην πρίζα
- Με 204 άλογα και 350 Nm
- 0-100 σε 7,7 δλ. 
- Έως και 50 χλμ. πραγματική ηλ. αυτονομία
- Με 5,5 λτ./100 χλμ.
- Από 30.990 ευρώ (με προσφορά)

Η νέα γενιά του SEAT Leon για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου προσφέρεται και με plug-in υβριδική τεχνολογία. Ξέρετε, αυτή που συνδυάζει θερμικό μοτέρ και ηλεκτροκινητήρα με ικανής χωρητικότητας μπαταρία, η οποία φορτίζει και από την πρίζα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ηλεκτροκίνηση χωρίς το άγχος της αυτονομίας. Το νέο SEAT Leon e-Hybrid δεν ανακάλυψε τον plug-in υβριδικό τροχό. Έτσι η ισπανική φίρμα έχοντας πρόσβαση στη σχετική τεχνολογία του ομίλου VW, συνδύασε τον κλασσικό 1,4 TSI κινητήρα των 150 ίππων με ηλεκτρικό μοτέρ 116 ίππων, μπαταρία 12,8 kWh και ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Με συνδυαστικά 204 άλογα, αυτό είναι το πιο δυνατό Leon με τα σήματα της SEAT τουλάχιστον, μιας και έχουμε και το σπορ παρακλάδι CUPRA με πιο δυνατή πρόταση. Εξωτερικά μην περιμένετε διαφορές σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις με εξαίρεση ένα διακριτικό λογότυπο στο πίσω μέρος και το πορτάκι στο εμπρός αριστερό φτερό, που κρύβει την υποδοχή του φορτιστή. Όπως και να έχει το Leon είναι ένα όμορφο μικρομεσαίο μοντέλο με σπορτίφ αναλογίες και δυναμική σχεδίαση. Μάλιστα, η έκδοση e-Hybrid μπορεί να επιλεχθεί και με το αισθητικό πακέτο της έκδοσης FR που χαρίζει πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά, όπως το μοντέλο δοκιμής. 

Είναι το πιο φθηνό PHEV της αγοράς;
Ναι. Mε 30.990 ευρώ, μετά από την προωθητική ενέργεια της αντιπροσωπείας, το Leon e-Hybrid είναι το πιο προσιτό Plug-in της αγοράς. Μάλιστα στην ίδια τιμή των 30.990 ευρώ για τη βασική, αλλά πλούσια εξοπλιστικά έκδοση Xcellence, μπορεί να επιλέξει κανείς την έκδοση FR. Για την πρακτική έκδοση Sportourer μετά επίσης από τη σχετική έκπτωση, οι τιμές ξεκινούν από 31.990 ευρώ. Με λιανική τιμή προ φόρων στα 25.751 ευρώ και εκπομπές ρύπων CΟ2 27 γρ./χλμ.), το Leon e-Hybrid εμπίπτει στο νέο νόμο για εταιρική χρήση ώστε να επωφεληθεί της μηδενικής φορολόγησης και της δυνατότητας έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά της εταιρείας, κατά τον χρόνο πραγματοποίησης της αγοράς, προσαυξημένης κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%). 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto