6 φωτογραφίες »

Στην τελική ευθεία η ανάπτυξη της νέας Mercedes SL

3.919 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2021)

Η Μercedes τέσταρε τη νέας γενιάς SL σε χιονισμένες διαδρομές της Σουηδίας και ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια μέσα στο 2021.


Nέες φωτογραφίες που δείχνουν τη νέα Mercedes SL να δοκιμάζεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες στην Σουηδία αποκάλυψε η γερμανική φίρμα, κάνοντας λόγο πως οι μηχανικοί της βάζουν τις τελευταίες πινελιές πάνω στο μοντέλο.

Η Mercedes ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως έβαλε την Mercedes SL στο χιόνι για να τεστάρει το σύστημα τετρακίνησης με το οποίο θα προσφέρεται η νέα γενιά, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, ενώ θέλησε να τεστάρει και την λειτουργικότητα της υφασμάτινης οροφής σε συνθήκες ψύχους. Το επόμενο στάδιο στην ανάπτυξη της SL θα γίνει στην θρυλική πίστα του Νurburgring, όπου θα τελειοποιηθούν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του γερμανικού roadster.

Το καμουφλάζ που φοράει η Mercedes SL είναι τέτοιο που δεν μας αφήνει να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Υπάρχουν έντονες φήμες για πιθανή διαμόρφωση του εσωτερικού σε 2 + 2, αλλά τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή. Σχεδιαστικά, η Mercedes έχει δηλώσει, ότι η νέα SL θα εμπνευστεί από την αρχική 300 SL.

Όσον αφορά την παλέτα κινητήριων συνόλων της νέας γενιάς, στην βάση της γκάμας θα βρίσκεται ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με ισχύ περίπου 400 άλογα, η AMG SL 63 θα έχει στο μηχανοστάσιο το γνωστό V8 μοτέρ των 4,0 λίτρων, ενώ περιμένουμε και μια Plug-in υβριδική έκδοση στην κορυφή της γκάμας με ιπποδύναμη κοντά στα 800 άλογα.

Η Mercedes ανακοίνωσε πως η επίσημη παρουσίαση της νέας SL θα γίνει μέσα στο 2021, πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, για να ακολουθήσει αργότερα το λανσάρισμά του στις αγορές.
 

Toyota
test center