14 φωτογραφίες »

Νέο Peugeot 308 σε Plug-in Hybrid

34.707 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2021)

Την επίσημη πρεμιέρα του πραγματοποίησε το ολοκαίνουργιο Peugeot 308, το οποίο έρχεται με όμορφο σχεδιασμό, βενζινοκίνητες, πετρελαιοκίνητες και Plug-in υβριδικές εκδόσεις, αλλά και το νέο λογότυπο της μάρκας!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »


Μετά από οκτώ χρόνια στην αγορά η δεύτερη γενιά του Peugeot 308 αποσύρεται και δίνει τη θέση της στην τρίτη γενιά. Αν και η ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό, τολμούμε να πούμε πως το ολοκαίνουργιο Peugeot 308 έρχεται οπτικά πολύ ελκυστικό, όντας φυσικά πλήρως επανασχεδιασμένο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι βεβαίως το νέο ρετρό σήμα της γαλλικής φίρμας στα δύο του άκρα και στα πλάγια, αλλά και το «308» που βρίσκεται μπροστά ακριβώς από το καπό.
 
Ξετυλίγοντας λοιπόν το κουβάρι του νέου 308 από το εξωτερικό, το μοντέλο συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από τα μακριά LED φώτα ημέρας που θυμίζουν τους κυνόδοντες  λιονταριού και φτάνουν μέχρι χαμηλά στον προφυλακτήρα. Η ανασχεδιασμένη γρίλια συνδυάζεται με λεπτούς LED προβολείς, οι οποίοι στις πιο πλούσιες εκδόσεις GT και GT Pack γίνονται ακόμα πιο λεπτοί, ενώ αποκτούν και την τεχνολογία Matrix LED. Οι «νυχιές» του λιονταριού στο πίσω μέρος παίρνουν «σάρκα και οστά» στα φωτιστικά LED σώματα και τονίζονται ακόμα περισσότερο από μία μαύρη γυαλιστερή φάσα που απλώνεται από τη μία άκρη στην άλλη. Πέραν των χρωμάτων Olivine Green (πράσινο λαδί) και Vertigo Blue (γαλάζιο) που βλέπουμε στις εικόνες, το νέο 308 θα διατίθεται ακόμα και με τα Elixir Red, White Banquise Grey, Pearl White, Black Perla Nera και Artense (ασημί). Οι τροχοί ξεκινούν από τις 16 ίντσες και φτάνουν έως και τις 18.
 
Όπως με σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που κάνουν τη μετάβαση στην επόμενη γενιά, το 308 είναι μεγαλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά. Συγκεκριμένα το μοντέλο είναι 11 εκατοστά πιο μακρύ από το προηγούμενο (4,36 μέτρα), με το μεταξόνιό του να επεκτείνεται κατά 55 χιλιοστά φτάνοντας τα 2.675 χιλιοστά. Η χαμηλότερη γραμμή οροφής έχει φέρει το ύψος του στα 1,44 μέτρα, ενώ βοήθησε τη γαλλική μάρκα να του προσφέρει συντελεστή οπισθέλκουσας στα 0,28 cd.
Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN