6 φωτογραφίες »

Πηγή φωτογραφιών: carscoops.com

Διαρροή: Νέο Hyundai Kona N στο δρόμο

18.166 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2021)

Η κορυφαία έκδοση του ανανεωμένου Hyundai Kona έκανε την παρουσία της στο δρόμο ξαφνικά και τα φλας των «κατασκόπων» που καραδοκούσαν άστραψαν στη θέα του Kona N Performance.


Δεν είναι κρυφό πως η Hyundai ετοιμάζεται να λανσάρει την κορυφαία N έκδοση του Kona, που θα βάλει τους Κορεάτες σε μια κλειστή λίγκα «καυτών» εκδόσεων της δημοφιλούς κατηγορίας των μικρών SUV. Με αυτή την κίνηση η Hyundai θα αποκτήσει έναν εκπρόσωπο που θα τεθεί αντιμέτωπος με το Ford Puma ST και το ισχυρότερο τετρακίνητο VW T-Roc R. Λίγες ημέρες πριν το κορεατικό στρατόπεδο είχε αποκαλύψει τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Kona N σε μορφή teaser και, σήμερα, ήρθε η ώρα των «κατασκόπων» που παραμονεύουν στην πίστα του Nurburgring να ρίξουν άπλετο φως στο μυστήριο της GTi έκδοσης του μικρού SUV.

Μπαίνοντας, λοιπόν, στην τελική ευθεία πριν την αποκάλυψη του, το νέο Kona N φωτογραφήθηκε χωρίς καμουφλάζ στους δρόμους γύρω από την πίστα του Nurburgring και υποθέτουμε πως οι επίσημες εικόνες και τα βίντεο που θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά την πρεμιέρα του μοντέλου θα είναι μεταξύ άλλων και από αυτή τη μέρα. Αισθητικά, το κορυφαίο Kona χαρακτηρίζεται από την κυψελοειδή γρίλια που συναντούμε και στα υπόλοιπα N μοντέλα, καθώς επίσης και από τις κόκκινες λεπτομέρειες σε συγκεκριμένα σημεία χαμηλά στο αμάξωμα. Σπορ ζάντες αλουμινίου (κατά πάσα πιθανότητα 18 ή 19 ιντσών) φιλοξενούν στο εσωτερικό τους τα μεγάλα δισκόφρενα με τις κόκκινες δαγκάνες που φέρουν το λογότυπο N, ενώ καταλήγοντας στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι διπλές εξατμίσεις και ο σπορ αεροδυναμικός διαχύτης.

Μια τόσο αθλητική εμφάνιση, πρέπει να συνοδεύεται και από ένα εξίσου «μυώδες» μηχανικό σύνολο. Όπως λοιπόν έχει υπογραμμίσει στο παρελθόν σε επίσημη ενημέρωσή της η Hyundai, το Kona N θα εφοδιάζεται με τον γνωστό 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του i30 N, ο οποίος θα μπορεί να συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Αναφορικά με την απόδοση του κινητήρα οι Κορεάτες δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους ωστόσο αναμένουμε το Kona N να έχει στη διάθεσή του 250 ή 275 ίππους στην έκδοση Perfomance την οποία βλέπετε στις εικόνες. Βέβαια, η πινακίδα «HN 0280» δεν αποκλείεται να μαρτυρά την ιπποδύναμη του μοντέλου, δηλαδή να καταλήξει στους 280 ίππους, σενάριο όχι και τόσο απίθανο μιας και μιλάμε για μια διαφορά μόλις 5 ίππων από αυτή του i30 N Performance. Παράλληλα το ισχυρό SUV θα επωφεληθεί από αρκετά συστήματα που ωφελούν τη δυναμική οδήγηση ένα από τα οποία θα είναι το Launch Control.

Κλείνοντας, από την στιγμή που το νέο Hyundai Kona N έχει βγει στο δρόμο για επίσημη φωτογράφηση, είναι σχεδόν σίγουρο πως το ντεμπούτο του απέχει μερικές ημέρες ή και εβδομάδες, οπότε, μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr για να μάθετε όλες τις εξελίξεις...

Πηγή φωτογραφιών: CarScoops.com

ELASTIKA 2024
Audi