3 φωτογραφίες »

Έτσι θα μοιάζει η νέα γενιά της Fabia hatchback.

Ιδού πότε θα κάνει ντεμπούτο η νέα Skoda Fabia

6.545 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2021)

H Skoda αποκάλυψε πότε θα κάνει ντεμπούτο η νέα Fabia και πότε θα πρέπει να περιμένουμε τα αποκαλυπτήρια της wagon έκδοσης του μοντέλου. Ιδού τι μαθαίνουμε.


Τον Μάιο θα κάνει ντεμπούτο η νέας γενιάς Fabia, όπως έγινε γνωστό από την ετήσια συνεδρίαση που συμμετείχαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Skoda νωρίτερα αυτή την βδομάδα.

Η πρόταση των Τσέχων στην μικρή κατηγορία θα λανσαριστεί και σε έκδοση station-wagon για αυτούς που επιθυμούν μεγαλύτερη πρακτικότητα και περισσότερους χώρους αποσκευών. Η wagon έκδοση ωστόσο δεν θα έρθει στην αγορά πριν το 2023, αφού η Skoda έχει άλλες προτεραιότητες.

H Superb επόμενης γενιάς αναπτύσσεται μαζί με το νέο Volkswagen Passat με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως να αναφέρουν πως τα δύο οικογενειακά μοντέλα θα κάνουν κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του ομίλου στην Bratislava. Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθεί χώρος στο εργοστάσιο του Kvasiny για να κατασκευαστούν εκεί τα SUV του ομίλου αλλά και η Fabia Combi. H Skoda επιβεβαίωσε επίσης πως μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί η coupe έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq, ενώ πριν το 2022 πρέπει να περιμένουμε τα ανανεωμένα Karoq και Kodiaq.

Eπιστρέφοντας στην νέα Fabia, η παλέτα των κινητήριων συνόλων θα αποτελείται από έναν 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα σε δύο εκδόσεις 65 και 80 ίππων που θα συνεργάζεται αποκλειστικά με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο TSI του 1,0 λίτρου θα γίνει και αυτός διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις 95 και 110 ίππων με 5τάχυτο μηχανικό, 6άρι μηχανικό ή DSG κιβώτιο 7 σχέσεων, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 1.500άρης TSI Evo με 150 άλογα που θα συνδυάζεται μόνο με 7άρι DSG κιβώτιο.

Η Skoda επίσης κάνει λόγο πως η νέα Skoda Fabia θα προσφέρεται με LED φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, με το σύστημα Virtual Cockpit, εννέα αερόσακους και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ στα 50 λίτρα (ήταν 40 λίτρα), που θα προσφέρει έως και 950 χιλιόμετρα αυτονομία.
 

Hyundai
vw