6 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Νέο Hyundai i20 48V με 100 ίππους

44.104 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2021)

Το Hyundai i20 περνά στο επόμενο επίπεδο μέσω της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και του νέου εξελιγμένου κιβωτίου ταχυτήτων για μεγαλύτερη οικονομία και πιο καθαρές μετακινήσεις.


Θα πρέπει να το συνηθίσουμε σιγά-σιγά πως όλο και θα πληθαίνουν τα μοντέλα που φέρουν κάποιου είδους υβριδική τεχνολογία. Ή για να το πούμε διαφορετικά όταν θα λέμε για βενζινοκίνητες εκδόσεις, θα μιλάμε για ήπια υβριδικά μοντέλα.

Το δημοφιλές Hyundai i20 λοιπόν, είναι το τελευταίο «μικρό» που πέρασε την πόρτα του γκαράζ μας με την εν λόγω τεχνολογία, έχοντας προσαρμόσει στον γνωστό 1.000 T-GDΙ βενζινοκινητήρα ένα ήπια υβριδικό σύνολο μίζας συμπλέκτη 48 volt.

Το mild hybrid i20 αισθητικά δεν παρουσιάζει κάποια διαφορά υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, το Sensuous Sportiness, που συνδυάζει δυναμισμό και εκλεπτυσμένο στυλ, με τις «αιχμηρές» επιφάνειες, τη μεγάλη μάσκα και τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα.

Αντίστοιχα ούτε στο εσωτερικό θα δούμε κάποια αισθητική διαφορά, παραμένοντας όμορφο και σύγχρονο και αναδεικνύοντας την hi-tech αύρα του μέσω του ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25`` και της 8,0`` οθόνης αφής του infotainment, με λειτουργία Android Auto και Apple CarPlay. Διαφορά θα δούμε στον τομέα των χώρων, οι οποίοι για 4 επιβάτες παραμένουν κορυφαίοι για τα δεδομένα της κατηγορίας, ωστόσο έχει υποστεί μια σημαντική μείωση αυτός των αποσκευών, από τα 352 λτ. στα 262 λτ., λόγω της τοποθέτησης της μπαταρίας του ήπια υβριδικού συστήματος.

Με έξτρα κόστος 1.000 ευρώ
Όσον αφορά στο έξτρα κόστος του υβριδικού συστήματος, το ήπια υβριδικό i20 είναι διαθέσιμο από το μεσαίο εξοπλιστικό επίπεδο Exclusive και τιμή από 15.990 ευρώ (με έκπτωση), ακριβώς 1.000 ευρώ ακριβότερο από το «απλό» i20 των 100 ίππων στην ίδια έκδοση. Η Exclusive πρόκειται για μια αρκετά πλούσια έκδοση που περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της Hyundai, ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, LED φώτα μέρας και πολλά άλλα στοιχεία που αναβαθμίζουν τον high-tech αέρα διαμορφώνοντας μια εξαιρετική επιλογή. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto