14 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Mercedes-AMG GLB 35 με 306 PS

29.790 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2021)

Και SUV και AMG: Η κορυφαία έκδοση της GLB δανείζεται τα μηχανικά μέρη και την σπορ τεχνογνωσία του τμήματος AMG για να προσθέσει στον πρακτικό και SUV χαρακτήρα της, δυναμικές επιδόσεις.


Με την GLB η Mercedes-AMG ολοκληρώνει την διαθέσιμη γκάμα των entry level σπορ εκδόσεών της με τον καλύτερο τρόπο. Αντίθετα μάλιστα με την GLA 35 ΑΜG που μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη, η GLB προτάσσει έναν περισσότερο SUV χαρακτήρα και σε οδηγικό επίπεδο, διαμορφώνοντας έτσι μια εντελώς διαφορετική πρόταση με το δικό της κοινό, ενώ διατηρεί το ξεχωριστό της χαρακτηριστικό να διατίθεται και σε 7θέσια έκδοση. Αντίθετα δε με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη οικογένεια της Α-Class, η GLB όπως και η Sedan έκδοσή της έχουν ως κορυφαίες εκδόσεις τις 35 ΑMG (και όχι τις 45 και 45 S) θέλοντας και με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις και να μην υπάρξει «κανιβαλισμός». Το σίγουρο είναι πως οι επιλογές στην γκάμα της Mercedes-Benz είναι πολλές σε κάθε περίπτωση για να βρει κανείς αυτό που θέλει (με το ανάλογο τίμημα βεβαίως), με την GLB 35 AMG να κοστίζει από 67.750 ευρώ. 

Εμφάνιση: Της «πάει» η ΑΜG έκδοση
Το επιβλητικό σχεδιαστικά αμάξωμα της GLB αποκτά στην έκδοση AMG 35 περισσότερη δυναμική ακόμα και από τις AMG Line εκδόσεις που διατίθεται για τις συμβατικές της. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η εμπρόσθια μάσκα με τις κάθετες γρίλιες, ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα με τις εκατέρωθεν οβάλ εξατμίσεις, οι τροχοί των 19 (προαιρετικά 20 ή 21) ιντσών και οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος. Κατά τα άλλα και σε αυτή την έκδοση δείχνει μυώδης και ξεχωρίζει με την τετραγωνισμένη αλλά και premium αισθητική της.

Εσωτερικό – Χώροι: Πολυτέλεια και σπορ εικόνα για έως 7 επιβάτες
Το εσωτερικό της GLB διατηρεί την premium εικόνα και την κορυφαία ποιότητά του συνοδευόμενη από ιδιαίτερα high-tech στοιχεία αλλά και σπορ λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά της έκδοσης AMG. Χωρίς λοιπόν να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της, η έκδοση AMG προσαρμόζει σε αυτή νέο λογισμικό για τις οθόνες του MBUX με σπορ λειτουργίες, νέο ιδιαίτερα σπορ τιμόνι, κόκκινες ραφές και ζώνες καθώς και επενδύσεις δέρματος και αλκαντάρα στα ειδικά για την έκδοση καθίσματα. Η θέση οδήγησης είναι ψηλά τοποθετημένη αλλά ιδιαίτερα άνετη και ευχάριστη και στην γρήγορη οδήγηση, ενώ τέλος οι χώροι παραμένουν ακριβώς ίδιοι με των απλών εκδόσεων. Μοναδικό χαρακτηριστικό της GLB 35 AMG αποτελεί το γεγονός πως μπορούν προαιρετικά ακόμα και 7 επιβάτες να έχουν πρόσβαση στον ειδικό της χαρακτήρα, ενώ διατηρεί και την πρακτικότητά της αλλά και τους επαρκείς χώρους των απλών της εκδόσεων. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto