Οδηγούμε: Νέο Peugeot 508 PSE | Το ισχυρότερο Peugeot της ιστορίας
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε: Νέο Peugeot 508 PSE | Το ισχυρότερο Peugeot της ιστορίας

61.320 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2021)

Η μάρκα με λογότυπο τον λέοντα απέκτησε νέο βασιλιά. Είναι το plug-in υβριδικό 508 PSE, το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Peugeot έως σήμερα. Το οδηγούμε!

PSE σημαίνει Peugeot Sport Engineered και στο μέλλον πρόκειται να δούμε το λογότυπο αυτό πιο συχνά στα μοντέλα της Peugeot, αφού η γαλλική μάρκα -στο πλαίσιο της αυτοκινητιστικής οικολογίας που επιτάσσεται- ακολουθεί έναν νέο δρόμο. Αυτόν των plug-in υβριδικών που όμως ταυτόχρονα διαθέτουν έντονα sport χαρακτήρα. Η αρχή γίνεται με το 508, το οποίο με 360 άλογα είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει φτιάξει η μάρκα μέχρι στιγμής. Το οδηγούμε και αξιολογούμε πως εξηλεκτρισμός και sport γονίδια γίνονται ένα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Περιτύλιγμα που «φωνάζει» την δυναμική του
Είναι αυτονόητο πως ένα αυτοκίνητο αυτής της φιλοσοφίας, πρέπει να συνοδεύεται και από την απαραίτητη σπορτίφ/οικολογική εμφάνιση. Στην προκειμένη περίπτωση, οι μηχανικοί της Peugeot Sport διαμόρφωσαν το πλαίσιο του 508 για κορυφαία ποιότητα άνεσης και οδικής συμπεριφοράς χαμηλώνοντας το αμάξωμα τόσο μπροστά (24 χλστ.), όσο και πίσω (12 χλστ.). Στις επιμέρους σχεδιαστικές λεπτομέρειες ξεχωρίζουν τα μοναδικά μπροστινά και πλαϊνά skirts, τα φώτα ημέρας που μοιάζουν με κυνόδοντες, οι πίσω προφυλακτήρες με «πτερύγια» και ο αεροδυναμικός διαχύτης, οι πινελιές από πράσινο νέον και τα μαύρα λογότυπα, οι 4-πίστονες δαγκάνες και οι ζάντες 20 ιντσών.
 
O... Κρυπτονίτης του Superman κυριαρχεί στο εσωτερικό
Η καμπίνα του Peugeot 508 PSE ακολουθεί τη φιλοσοφία i-Cockpit με το μικρής διαμέτρου τιμόνι και τον ψηλά τοποθετημένο ψηφιακό πίνακα οργάνων, εν είδη Head Up Display. Οι τρεις «νυχιές» του νέου εταιρικού πράσινου χρώματος PSE, Kryptonite, μας φέρνει τον μυαλό τον… Superman και προσδίδει μοναδικό design. Ξεχωριστή είναι και η αισθητική στις ταπετσαρίες των καθισμάτων τύπου «comfort-fit» με μίξη δέρματος 3D ύφανσης και Alcantara. Η γενικότερη διακόσμηση της καμπίνας γίνεται σε αποχρώσεις του γκρι Tramontane με εμφανείς ραφές Kryptonite.
 
Ξεκάθαρος είναι ο high-tech χαρακτήρας, που αποτυπώνεται πλήρως με την 100% ψηφιακή οθόνη Head Up Display και την κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας των 10 ιντσών. Ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό είναι η κεντρική οθόνη, ενώ το ηχοσύστημα της FOCAL διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό.
 
Όσον αφορά τους χώρους είναι αυτονόητο πως η πρακτικότητα είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό, μιας και έχουμε να κάνουμε με station wagon άμαξωμα. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο από 530 έως 1.780 λίτρα, ενώ δεν υπάρχει διπλό δάπεδο φόρτωσης.

Κινητήρας, οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto