Διαθέτει coupe στιλ, που δίνει μια πιο σπορτίφ νότα, ενώ «παντρεύει» τα πλεονεκτήματα των κλασικών οικογενειακών χάτσμπακ με crossover χαρακτηριστικά.
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Διαθέτει coupe στιλ, που δίνει μια πιο σπορτίφ νότα, ενώ «παντρεύει» τα πλεονεκτήματα των κλασικών οικογενειακών χάτσμπακ με crossover χαρακτηριστικά.

Δοκιμή: Kia XCeed diesel mHEV με 136 PS

380.136 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2022)

Το πετρελαιοκίνητο Kia XCeed λέει «ναι» σε όσους αναζητούν την άνεση και την πρακτικότητα ενός crossover με κομψό coupe στυλ, όντας παράλληλα απολαυστικό στο δρόμο για πολλά χιλιόμετρα σε συνδυασμό και με το αυτόματο κιβώτιο που λειτουργεί ως αγχολυτικό.

Έχοντας δοκιμάσει το Kia XCeed στις βενζινοκίνητες εκδόσεις των 120 και 140 ίππων, βάλαμε στο χέρι το «καλό» diesel με τους 136 ίππους που συνδυάζεται με το γνώριμο πλέον 48βολτο ήπια υβριδικό σύστημα και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το μικρομεσαίο CUV (Coupe Utility Vehicle) επωφελείται από την ήπια υβριδική τεχνολογία στην πετρελαιοκίνητη έκδοση μετά την φετινή ανανέωση της γκάμας των κινητήρων, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον στο δρόμο και δίνοντάς του πόντους σε επιδόσεις και κατανάλωση. Σε συνδυασμό και με το αγχολυτικό αυτόματο κιβώτιο, το XCeed με το 48βολτο σύστημα μπαίνει επάξια στη λίστα για τους χιλιομετροφάγους που προτιμούν το diesel, αλλά αναζητούν και το κάτι παραπάνω στο δρόμο, χωρίς να γίνεται απαγορευτικό το χώμα.

Το XCeed αρέσει… πώς να το κάνουμε;

Αισθητικά, η 4η διαφορετική έκδοση του Ceed, κλέβει την παράσταση με την πρώτη ματιά αφού διαθέτει το coupe στιλ, που δίνει μια πιο σπορτίφ νότα, ενώ «παντρεύει» τα πλεονεκτήματα των κλασικών οικογενειακών χάτσμπακ με crossover χαρακτηριστικά, λόγω και της αυξημένης του απόστασης από το έδαφος (σ.σ. από 174 έως 184 χλστ. ανάλογα µε την διάσταση των ελαστικών-ζαντών). Από εκεί και πέρα, η κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Titanium της δοκιμής (πάνω από τις Optimum και Dynamic) χαρακτηρίζεται από μια υπερπλήρη λίστα από καλούδια, μεταξύ των οποίων το ψηφιακό κόκπιτ των 12,3 ιντσών, το infotainment με την ευκρινέστατη και καλή στην απόκριση οθόνη των 10,25 ιντσών, το «καλό» ηχοσύστημα με το κρυφό woofer στον χώρο αποσκευών των 380 λίτρων κ.ά..

Η 4η διαφορετική έκδοση του Ceed, κλέβει την παράσταση με την πρώτη ματιά.

Η 4η διαφορετική έκδοση του Ceed, κλέβει την παράσταση με την πρώτη ματιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το ταμπλό, αν και κάπως συντηρητικό σχεδιαστικά, είναι ποιοτικό στην αφή και με προσεγμένη συναρμογή, ενώ η εργονομία βρίσκεται σε καλά επίπεδα. Χρηστικό το «ράφι» για μικροαντικείμενα κάτω από τα χειριστήρια του κλιματισμού που λειτουργεί και ως ασύρματος επαγωγικός φορτιστής, καθώς επίσης και οι «κρυφές» θήκες στην κεντρική κονσόλα. Άσσος στο μανίκι του μοντέλου της δοκιμής η έξτρα πανοραμική, ανοιγόμενη οροφή που κάνει το coupe Crossover της Kia ευάερο και ευήλιο.

Κινητήρας, οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto