5 φωτογραφίες »

Το VW Arteon Big Sur είναι ένα αγριεμένο πράσινο «κτήνος»

4.716 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2021)

Έχοντας προφανώς... άγριες διαθέσεις η Volkswagen παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο του Arteon στο οποίο έδωσε την ονομασία Big Sur αλλά και μία θυμωμένη εμφάνιση που συνοδεύεται από καταπράσινο χρώμα.

Θα μπορούσε να έχει εμπνευστεί από τον ήρωα της Marvel, Hulk που όταν θύμωνε από άνθρωπος μεταμορφώνονταν σε πράσινο κτήνος, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο λόγος για το νέο πρωτότυπο Arteon Big Sur το οποίο παρουσίασε η Volkswagen. Μάλιστα, η γερμανική φίρμα υπογράμμισε πως το καταπράσινο χρώμα, που βγάζει μάτι, εμπνέεται από το καταπράσινο τμήμα της ακτής της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.
 
Η κατασκευή του μοντέλου ξεκίνησε με βάση ένα Arteon R-Line. Εκτός του πράσινου χρώματος, το μοντέλο τροποποίησε τον εμπρόσθιο πρόβολο που προέρχεται από την Vomeran, ενώ το εξόπλισε με ανάρτηση coilover που το χαμηλώνει κατά 3,8 εκατοστά περίπου. Στα παραπάνω προσθέστε και του τροχούς των 20 ιντσών Rotiform TUF-R με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα.
 
Θυμίζουμε πως πριν από περίπου ένα χρόνο η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Arteon προσφέροντάς το και σε Shooting Brake έκδοση. Μαζί με την ανανέωση ήρθε και ένα Plug-In υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eHybrid) με ισχύ 218 ίππων και 400 Nm ροπής. Το μοντέλο μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 56 χιλιόμετρα με ταχύτητα έως 140 χλμ./ώρα. Φυσικά αυτοί που θέλουν περισσότερα... γκάζια μπορούν να πάρουν την έκδοση R με το 2λιτρο TSI μοτέρ να συνδυάζεται με 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο. Ο συνδυασμός προσφέρει 320 ίππους με 450 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με τετρακίνηση με τεχνολογία R-Performance Torque Vectoring. Tα μηχανικά σύνολα συμπληρώνονται από τρεις TSI κινητήρες, ένα 1.500άρη απόδοσης 150 ίππων και ένα 2,0 λίτρων με δύο ιπποδυνάμεις 190 και 280 αλόγων.  Παρόντες και δύο TDI κινητήρες 2.000 κ.εκ απόδοσης 150 και 200 ίππων.
 
Κλείνοντας με το καταπράσινο Arteon Big Sur Concept να σημειωθεί πως θα είναι μέρος του 2021 Volkswagen Enthusiast Fleet. Μία σειρά εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Toyota
test center