3 φωτογραφίες »

Καταφτάνει το σκληροπυρηνικό Audi RS3

2.646 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2021)

To νέο Audi RS3 θα προσφερθεί ξανά σε hatchback και σεντάν και θα διεκδικήσει τον τίτλο του πιο γρήγορου hot-hatch από τη Mercedes-AMG A 45 S.

Τις πρώτες επίσημες εικόνες του RS3 νέας γενιάς αποκάλυψε η Audi μέσω επίσημης ανακοίνωσης. H φίρμα δημοσίευσε επίσης ένα video για να καλωσορίζει τα νέα μέλη της RS γκάμας, ωστόσο εάν θέλετε να πάρετε μια καλή γεύση για τo RS3, θα πρέπει να προχωρήστε το video κοντά στο 6:40.


Οι μεγάλοι αεραγωγοί είναι μάρτυρες της επιθετικής σχεδίασης του νέου RS3.

Οι μεγάλοι αεραγωγοί είναι μάρτυρες της επιθετικής σχεδίασης του νέου RS3.


Tόσο το hatchback όσο και το σεντάν είναι τυλιγμένα με ειδικό καμουφλάζ, ώστε να κρατηθούν κρυφά τα σημεία κλειδιά της εξωτερικής τους εμφάνισης, όσο αυτό είναι δυνατόν. Εάν αναρωτιέστε τι σημαίνουν τα νούμερα «1-2-4-5-3» που βρίσκονται στο πλαϊνό μέρος των αυτοκινήτων,  η απάντηση κρύβεται στην  ακολουθία ανάφλεξης των κυλίνδρων του γνωστού υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων με τον οποίο θα εξοπλίζονται για μια ακόμη φορά τα RS3 hatchback και σεντάν. Το μοτέρ αυτό το βρίσκουμε πλέον τόσο στο TT RS όσο και στο νέο RS Q3 και είναι ένα από τα λιγοστά πλέον 5κύλινδρα μοτέρ της αγοράς.

Ολόκληρη η RS γκάμα της Audi.

Ολόκληρη η RS γκάμα της Audi.


Η ισχύς του νέου RS3 λέγεται πως θα παραμείνει στα 400 άλογα, η ροπή του θα αυξηθεί, ενώ το 0-100χλμ./ώρα θα γίνεται σίγουρα σε κάτω από 4 δευτερόλεπτα, ώστε να μπορεί να σταθεί απέναντι στο μεγάλο του αντίπαλο, την Mercedes-AMG A 45 S των 421 ίππων που χρειάζεται 3,9 δευτερόλεπτα για την προσπάθειά της μέχρι τα 100χλμ./ώρα. Η μετάδοση του νέου RS3 θα είναι πιθανότατα αυτόματη 7 σχέσεων και φυσικά, θα στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Όσον αφορά στην σχεδίασή του, οι μεγάλοι αεραγωγοί στο μπροστινό μέρος και οι δύο oval απολήξεις πίσω μας δείχνουν πως η Audi προσπάθησε να κάνει το premium μικρομεσαίο ακόμη πιο σπορ. Οι ζάντες του, με το μάτι, μπορούμε να πούμε πως θα είναι 19 ιντσών ενώ φαίνεται πως ίσως η ανάρτησή του θα είναι αναβαθμισμένη και θα φέρει το αυτοκίνητο πιο κοντά στο έδαφος ενώ πιο ισχυρό θα είναι σίγουρα το σύστημα πέδησης.

Η επίσημη παρουσίαση λέγεται πως θα γίνει τον επόμενο μήνα, με τις παραγγελίες να ακολουθούν προς τα τέλη του καλοκαιριού. Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν πιθανότατα το φθινόπωρο.
 

Toyota
moto