11 φωτογραφίες »

Ιδού το νέο Kia Sportage για την Ευρώπη

20.148 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2021)

Πρεμιέρα έκανε η νέα ευρωπαϊκή έκδοση του ολοκαίνουργιου Kia Sportage πέμπτης γενιάς, που με μικρότερες διαστάσεις και πλήθος κινητήρων έρχεται να ακολουθήσει το παγκόσμιο μοντέλο.

Πριν από περίπου τρεις μήνες η Kia είχε παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο Sportage, το οποίο πέρασε αισίως στην 5η του γενιά. Ωστόσο εκείνο το μοντέλο αφορούσε την παγκόσμια έκδοση και από τότε είχε γίνει γνωστό πως η κορεατική μάρκα έχει στα σκαριά και μία νέα έκδοση του SUV με μικρότερο μεταξόνιο, που θα προορίζονταν για τα μέρη μας. Πλέον το νέο μοντέλο έκανε ντεμπούτο, πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου την επόμενη εβδομάδα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Ξεκινώντας με το μήκος που είναι και το βασικό χαρακτηριστικό που διαφέρει. Το ευρωπαϊκό Sportage μετράται στα 4.515 χιλιοστά, όντας ουσιαστικά κατά 145 χιλιοστά πιο μικρό από παγκόσμιο μοντέλο (4.660 χλστ). Από κει και πέρα το πλάτος είναι στα 1.865 χλστ. και το ύψος στα 1.645 χλστ, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.680 χλστ (75 χιλιοστά μικρότερο από το παγκόσμιο μοντέλο). 

Παρόλο που είναι μικρότερο, το ευρωπαϊκό μοντέλο έχει την ίδια εντυπωσιακή σχεδίαση βασιζόμενο στη γλώσσα «OppositesUnited». Ένας τολμηρός σχεδιασμός εμφανίζεται στο εμπρόσθιο μέρος, όπως και η ανανεωμένη αποτύπωση της εμβληματικής μάσκας της Kia σε σχήμα Tiger Nose που συνδυάζεται με φώτα ημέρας LED σε σχήμα μπούμερανγκ και προβολείς Matrix LED. Επιπλέον οι εικόνες εμφανίζουν μια μαύρη οροφή που βοηθά στην περαιτέρω ανάδειξη του σπορ προφίλ του ολοκαίνουργιου SUV. Στο πίσω μέρος, οι δυναμικές και ευρείες γραμμές συναντούν τα λεπτά πίσω φώτα LED που συνοδεύονται από το νέο λογότυπο της Kia. Τέλος, ο μοναδικός σχεδιασμός του μαύρου πίσω προφυλακτήρα τονίζει ακόμα περισσότερο τον σπορ, νεανικό χαρακτήρα του ολοκαίνουργιου Sportage. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν από ζάντες 17, 18 ή 19 ιντσών που έρχονται σε μια σειρά έξι διαφορετικών σχεδίων και χρωμάτων.
 
Στο εσωτερικό, στην «καρδιά» της καμπίνας βρίσκεται μια υπερσύγχρονη καμπύλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών που συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων επίσης 12,3 ιντσών. Σύμφωνα με την Kia, παρά το μικρότερο εξωτερικό του μέγεθος, οι επιβάτες της δεύτερης σειράς θα έχουν χώρο για τα πόδια 996 χιλιοστών, και χώρο για το κεφάλι 998 χιλιοστών. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει 591 λίτρα, ενώ αν «πέσουν» τα καθίσματα αυξάνεται στα 1.780 λίτρα. Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto