Eπίσημο: Κάνει ντεμπούτο το Νοέμβριο το νέο Toyota Aygo X!

4.147 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2021)

To επόμενο Aygo θα λέγεται Aygo X, θα υιοθετήσει crossover χαρακτηριστικά και θα γίνει το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Toyota που θα λάβει διάδοχο που θα έχει σχεδιαστεί και θα έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη ενώ, θα παράγεται επίσης στην Γηραιά Ήπειρο.

Ενώ οι περισσότερες εταιρείες εγκαταλείπουν την μίνι κατηγορία, η Toyota είναι πεπεισμένη πως το νέας γενιάς Aygo θα μπορέσει να σημειώσει αξιοσημείωτη εμπορική πορεία. Τώρα, η Toyota αποκαλύπτει την πρώτη επίσημη teaser εικόνα του μοντέλου, η οποία, αν και δεν αποκαλύπτει κάτι από την σχεδίαση του αυτοκινήτου, ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει αυτό που υποπτευόμασταν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Νέο όνομα «Αygo X»

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, το μοντέλο αποκτά νέο όνομα και από «Aygo» θα ονομάζεται πλέον «Aygo X», επιβεβαιώνοντας πως το αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι σημαντικά εμπνευσμένο από το Aygo X Prologue Concept που έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Μάρτιο και πως θα φέρει μαζί του crossover γνωρίσματα, όπως πλαστικά προστατευτικά πάνω στο σώμα του αυτοκινήτου και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Η Τοyota τέλος, αναφέρει πως η νέα γενιά του Aygo σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και θα παραχθεί στην Ευρώπη, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της φίρμας για τη νέα γενιά κάποιου μοντέλου.
 

Πάνω σε νέο δάπεδο

Το Aygo είναι το μόνο από τα τρία «αδέλφια» (κατασκευάζεται μαζί με το Citroen C1 και Peugeot 108) που θα λάβει αντικαταστάτη, αφού οι γαλλικές εταιρείες δεν θεωρούν πως η ανάπτυξη ενός νέου μίνι αυτοκινήτου θα ήταν αρκετά κερδοφόρα.  Αυτό σημαίνει πως η Toyota θα «χτίσει» τη νέα γενιά πάνω στην δική της πλατφόρμα και συγκεκριμένα πάνω σε στο δάπεδο του νέου Yaris, αφού κάνει πρώτα τις απαραίτητες τροποποιήσεις.
 

Μόνο σε βενζίνη, ίσως έρθει και υβριδικό

Όσον αφορά στο κινητήριο σύνολο, ο εκπρόσωπος της Toyota στην μίνι κατηγορία φαίνεται πως θα επιμείνει στην βενζίνη, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, χωρίς να έχει στην γκάμα του κάποιο ηλεκτρικό σύνολο, έτσι ώστε να παραμείνει προσιτό. Όπως όλα δείχνουν, θα προσφέρεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα της τωρινής γενιάς σε αναβαθμισμένη έκδοση αλλά και με μια νέα υβριδική έκδοση στα πρότυπα του νέου Yaris. Για diesel ούτε λόγος, καθώς οι κινητήρες πετρελαίου βρίσκονται εδώ και χρόνια εκτός συζήτησης στα μοντέλα της Toyota.
 

Πρεμιέρα το Νοέμβριο

Το νέο Toyota Aygo X θα κάνει ντεμπούτο τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου και αναμένεται να έρθει στην αγορά στις αρχές του 2022.
  Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center