Στα σκαριά η επόμενη Skoda Superb

Στα σκαριά η επόμενη Skoda Superb

3.160 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2021)

Η επερχόμενη Skoda Superb έκανε την εμφάνισή της στους δρόμους των Aλπεων σε δοκιμές εξέλιξης με καμουφλάζ στο εμπρός και το πίσω μέρος, εκεί που αναμένονται και οι περισσότερες αισθητικές αλλαγές.

Η ναυαρχιδα της Skoda κόντρα στη μόδα των SUV

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το κορυφαίο μοντέλο της τσέχικης εταιρίας, που αντλεί τεχνολογία και κινητήρες από το VW Group έχει καθιερωθεί στην τρίτη του γενιά ως μία ευρύχωρη, value for money μπερλίνα. Η Skoda φαίνεται να πηγαίνει κόντρα στο κύμα της εποχής που θέλει τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να επικεντρώνονται στην εξέλιξη των SUV, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη μιας νέας Superb που φημολογείται ότι θα δούμε στις αγορές το 2023.
 

Φρεσκάρισμα στο ντιζάιν

Σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τις δοκιμές στο δρόμο παρατηρούμε ένα «μουλάρι» της τωρινής γενιάς Superb σε Combi αμάξωμα, έχοντας καμουφλάζ στο μπροστινό και πίσω μέρος. Στον εμπρόσθιο πρόβλο ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα και η ανανεωμένη σχεδιαστικά μάσκα. Οι προθήκες των κατακόρυφων αεραγωγών στο μπροστινό προφυλακτήρα είναι παρόμοιες με αυτές που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας, ενώ το αυτοκίνητο της φωτογραφίας φαίνεται αρκετά ψηλότερο και με δυο εξατμίσεις να ξεπροβάλουν από τον πίσω προφυλακτήρα που σημαίνει ότι θα συνεχίσει την πορεία του και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
 

Οι κινητήρες που θα εξοπλίσουν την νέα Superb

Το επερχόμενο μοντέλο θα έχει πλήθος επιλογών αφού θα έχει στην παλέτα τους ίδιους κινητήρες με το καινούργιας γενιάς Volkswagen Passat (B9)  που πιθανολογείται να κυκλοφορήσει και αυτό το 2023. Επιπλέον θα προσφέρονται διάφορες Plug-in υβριδικές εκδόσεις με τον ηλεκτροκινητήρα να έχει αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα θα υπάρξουν εκδόσεις diesel, με τον 2λιτρο TDI να είναι διαθέσιμος σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με το σύστημα 4Motion.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως, η Superb είναι ένα από τα καλοπουλημένα μοντέλα της Skoda, τηρουμένων των αναλογιών της κατηγορίας, αφού από το 2001 μέχρι το 2019 κατάφερε να πουλήσει περισσότερες από 1.280.600 μονάδες σε sedan και estate εκδόσεις. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί στους δρόμους η ανανεωμένη εκδοχή της τρίτης γενιάς του μοντέλου, ενώ από το 2022 αναμένεται να δούμε φουλ καμουφλαρισμένες εκδόσεις να δοκιμάζονται περισσότερο στους δρόμους, δίνοντάς μας και μια καλύτερη εικόνα για το ντιζάιν της νέας γενιάς.

Με μια πλήρη γκάμα SUV από την Skoda (Kamiq στα μικρά SUV, Karoq στα μικρομεσαία και Kodiaq στα μεσαία), θεωρείτε πως η επιμονή της στις μεγάλες μπερλίνες με το λανσάρισμα νέας γενιάς Superb είναι απαραίτητη; Ή μήπως θα έπρεπε να δώσει ακόμα περισσότερη προσοχή στα SUV;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto